USD34,24
EURO37,62
JPY0,230900
RUB0,353200
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
GR. ALTIN2.873,02
BTC60.610,65
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Kripto Paralar İçin Uçuş Vakti Geldi mi? 25 Eylül’de Çin’den Gelen Haberler Piyasaları Ateşliyor!

Kripto Paralar İçin Uçuş Vakti Geldi mi? 25 Eylül’de Çin’den Gelen Haberler Piyasaları Ateşliyor!

Kripto Paralar İçin Uçuş Vakti Geldi mi? 25 Eylül'de Çin'den Gelen Haberler Piyasaları Ateşliyor!
Kripto Paralar İçin Uçuş Vakti Geldi mi? 25 Eylül'de Çin'den Gelen Haberler Piyasaları Ateşliyor!
service

Kripto para piyasaları, son dönemde Çin’den gelen ekonomik destekleyici haberlerle hareketleniyor. 25 Eylül tarihli QCP Capital raporuna göre, makroekonomik ortam, kripto paralar dahil riskli varlıklar için olumlu sinyaller veriyor. Çin Merkez Bankası’nın (PBoC) emlak piyasasını ve düşük seyreden borsayı canlandırmak için attığı adımlar, kripto paraların yükselişini tetikleyebilir.

Çin’den Ekonomiyi Destekleyici Adımlar

PBoC’nin son hamleleri, daha fazla genişlemeci hamlelerin gelebileceğine işaret ediyor. Bu durum, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) da küresel faiz indirim döngüsüne katılmasıyla birleşince, Japonya Merkez Bankası (BoJ) dışındaki tüm büyük merkez bankalarının piyasaya daha fazla likidite sağlayacağı anlamına geliyor. Bu, piyasalarda risk iştahını artırabilir ve kripto paralara talebi yükseltebilir.

Kripto Paralar İçin Uçuş Vakti Geldi mi? 25 Eylül'de Çin'den Gelen Haberler Piyasaları Ateşliyor!

ABD ve Kripto Paralar

Son bir ayda ABD 2 yıllık ve 10 yıllık hazine tahvili getirileri arasındaki fark (2s10s spread) 40 baz puan artarak 21 baz puana yükseldi. Getiri eğrisindeki bu genişleme genellikle ekonomik büyümeye yönelik olumlu beklentileri yansıtır ve bu da orta ve uzun vadede riskli varlıklar için destekleyici bir faktör olarak değerlendirilebilir.

Kripto Paralar İçin Uçuş Vakti Geldi mi? 25 Eylül'de Çin'den Gelen Haberler Piyasaları Ateşliyor!

Kripto Paralar İçin Olumlu Sinyal

QCP, ABD siyasi arenasında da önemli hareketlilik olduğuna dikkat çekti. Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in bağış toplama etkinliklerinde yapay zeka ve kripto paralar hakkında olumlu konuşmalar yapması işaret edildi. Bu konuşmaların ardından yapay zeka ile ilgili kripto paraların fiyatlarında yükseliş oldu.

ABD’den Kripto Paralar İçin Olumlu Bir Gelişme

Aynı zamanda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), IBIT Bitcoin ETF opsiyon işlemlerine onay verdi. Bu gelişme, kripto paraların bir yatırım sınıfı olarak kabul görme ve talep görme düzeyinin arttığını gösteriyor.

QCP, kripto paralarda yükselişi tetikleyecek sektöre özgü bir unsur bulunmamasına rağmen, makroekonomik koşulların olumlu bir şekilde birleştiğini ve fiyatlarda yükselişe yol açabileceğinin altını çizdi. Kripto paraların sert fiyat hareketleri bilinen varlıklar olduğu ve bu kadar çok yükseliş katalizörü varken bir sonraki fiyat yükselişinin birçok kişiyi hazırlıksız yakalayabileceği ve önemli fırsatların kaçırılabileceği eklendi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir