USD34,27
EURO37,68
JPY0,232200
RUB0,355800
GBP44,94
EURO/USD1,10
BIST9.052,09
GR. ALTIN2.918,56
BTC62.607,00
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Kripto Piyasası İçin Büyük Olanaklar: Fed Kasım’da Faiz İndirimi Bekleniyor!

Kripto Piyasası İçin Büyük Olanaklar: Fed Kasım’da Faiz İndirimi Bekleniyor!

Kripto Piyasası İçin Büyük Olanaklar: Fed Kasım'da Faiz İndirimi Bekleniyor!
Kripto Piyasası İçin Büyük Olanaklar: Fed Kasım'da Faiz İndirimi Bekleniyor!
service

Kripto uzmanları ve yatırımcılar, Fed’in Kasım ve Aralık aylarında 25 baz puanlık faiz indirimi yapmasını bekliyor. Bu beklenti, kripto piyasalarında yavaş ama istikrarlı bir büyüme ile karşılık buluyor. Aynı zamanda ABD ekonomisi, beklentilerin üzerinde performans gösterdi.

Faiz İndirimi Beklentileri

Fed, Eylül ayında beklenenden daha büyük bir indirim yaptı ve faizleri 50bp düşürerek indirim döngüsüne iddialı bir başlangıç yapmış oldu. Ekonomistler, Kasım ve Aralık aylarında her iki dönemde de 25 baz puanlık ek indirimler öngörüyor. Gevşeme politikası para arzını artırırken, kripto piyasalarına daha fazla sermaye akışını teşvik ediyor.

Kripto Piyasası İçin Büyük Olanaklar: Fed Kasım'da Faiz İndirimi Bekleniyor!

Kripto Piyasaları ve Faiz İndirimi

Son işgücü verileri, Eylül ayında Tarım Dışı İstihdamın 254.000 artış gösterdiğini ve işsizlik oranının beklenenden düşük seyrettiğini ortaya koydu. Bu durum, resesyon korkusunu soğuturken, Bitcoin ve altcoin fiyatlarını destekledi. BlackRock CIO’su Rick Rieder, bu ayın FOMC toplantısında Fed’in faiz oranlarını bir kez daha 25 baz puan düşüreceğini öngördü. Seema Shah, Principal Asset Management’ın küresel baş stratejisti ise şunu söyledi; “Bu büyük olumlu sürpriz (işgücü verileri), Kasım ayında yarım puanlık Fed faiz indirimi için sebepleri ortadan kaldırdı.”

Monetary Policies ve Kripto Piyasaları

Genel olarak, QE (Nicel Genişleme) politikası, borç yoluyla para arzını artırırken, kripto piyasalarına avantaj sağlıyor. Fed’in ekonomiye likidite enjeksiyonu, kontrollü enflasyon ortamında tahvil getirilerini azaltarak yatırımcıları daha spekülatif varlıklara, kripto para birimlerine yönlendiriyor. Samuel Tombs, Pantheon Macroeconomics’in baş ekonomisti “Eylül ayındaki 313.000’lik istihdam artışının gücü muhtemelen revize edilecek” açıklamasını yaptı.

Faiz İndirimi: Ekonomi İçin Olumlu Sinyal mi?

TradeStation’ın Küresel Piyasa Stratejileri Başkanı David Russell, işgücü raporunun ekonominin Fed’in faiz indirimine ihtiyaç duymadığını gösterdiğini ekledi. Daha az faiz indirimi ile bile daha güçlü gelirler ve tüketici talebi, uzun vadede hem hisse senedi piyasası hem de genel ekonomi için daha olumlu olabilir.

Son olarak, Fed’in yaklaşan kararı ABD seçimlerinin ortasında kripto paraların fazlasıyla dalgalanmasına neden olacak. Eğer likiditenin artacağı ve büyük şokların yaşanmadığı bir döngü görürsek, bu durum boğa piyasasının başladığından emin olduğumuz günler görmemizi sağlayacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir