USD34,11
EURO38,13
JPY0,238300
RUB0,367800
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.968,12
GR. ALTIN2.861,20
BTC63.295,21
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Martı Hemithea, 2023’ten Beri Antik Kazıya Destek Veriyor

Martı Hemithea, 2023’ten Beri Antik Kazıya Destek Veriyor

Martı Hemithea, 2023'ten Beri Antik Kazıya Destek Veriyor
Martı Hemithea, 2023'ten Beri Antik Kazıya Destek Veriyor
service

Türkiye turizminin öncü markası Martı Hotels & Marinas, sosyal sorumluluk projeleriyle toplumsal gelişime katkıda bulunuyor. Martı Hemithea Hotel, Marmaris’te bulunan Kastabos Antik Kenti, Hemithea Kutsal Alanı’ndaki kazı çalışmalarına 2023 yılından bu yana destek veriyor.

Martı Hemithea Tarihi Mirasa Sahip Çıkıyor


Martı Hemithea, adını antik Yunan mitolojisindeki sağlık ve güzellik tanrıçası Hemithea’dan alıyor. Grup, Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle Marmaris Müze Müdürlüğü başkanlığında yürütülen kazılara sponsor oluyor. Butik otel, tarihi M.Ö. IV. yüzyılın ikinci yarısına dayanan Kastabos Antik Kenti, Hemithea Kutsal Alanı’ndaki kazı çalışmalarında tek ve ana sponsor olarak desteğini sürdürüyor.
Martı Hemithea, 2023'ten Beri Antik Kazıya Destek Veriyor

Binlerce Yıllık Tarihe Işık Tutacak


Martı Hotels & Marinas Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, binlerce yıllık tarihe ışık tutacak çalışmaya destek olmaktan mutluluk duyduklarını belirtiyor. Narin, ülkenin her köşesinde zengin bir tarih yattığını ve bu mirası ortaya çıkarmaya çalıştıklarını vurguluyor. Kastabos Antik Kenti, Hemithea Kutsal Alanı’ndaki antik kazı çalışmaları da bu desteklerden birini oluşturuyor.
Martı Hemithea, 2023'ten Beri Antik Kazıya Destek Veriyor

Kastabos Antik Kenti, Hemithea Tapınağı’nı Ülkemizin Kültürel Mirasına Eklemek İstiyoruz


Projenin Bilimsel Danışmanı Doç. Dr. Salih Kaymakçı, 2022’de başlayan kazı çalışmalarında 2023’te Martı Hemithea’nın sponsorluğuyla daha yoğunlaştıklarını belirtiyor. Kaymakçı, Kastabos Antik Kenti’nin Karia bölgesinin merkezi olduğunu ve kent içinde M.Ö. IV. yüzyılın ikinci yarısına dayanan Hemithea’ya adanmış önemli bir tapınak bulunduğunu söylüyor. Öğrenciler de dahil olmak üzere 30 kişilik bir ekip, tapınağın yanı sıra törensel yol, tiyatro, heykel kaidesi, kurban masası ve sunum alanlarını ortaya çıkardı. Kaymakçı, antik kenti ve tapınağı yeniden ayağa kaldırarak, ülkenin kültürel mirasına kazandırmak istediklerini belirtiyor.
Martı Hemithea, 2023'ten Beri Antik Kazıya Destek Veriyor

Martı Hemithea Hotel, Kastabos Antik Kenti, Hemithea Kutsal Alanı’ndaki kazı çalışmalarına 2023 yılından bu yana destek vererek, bölgedeki tarihi mirası ortaya çıkartılmasına önemli bir katkı sunuyor. Bu çalışmalar, ülkenin kültürel mirasına ışık tutarak, tarih ve kültür turizmine katkı sağlayacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir