USD34,15
EURO37,95
JPY0,238500
RUB0,373400
GBP45,61
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
GR. ALTIN2.883,91
BTC63.325,51
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Meme Coin Piyasasında 2023: SHIB ve DOGE’nin Sıcak Gelişmeleri

Meme Coin Piyasasında 2023: SHIB ve DOGE’nin Sıcak Gelişmeleri

Meme Coin Piyasasında 2023: SHIB ve DOGE'nin Sıcak Gelişmeleri
Meme Coin Piyasasında 2023: SHIB ve DOGE'nin Sıcak Gelişmeleri
service

Meme coin’ler, genel piyasa hareketleriyle yatay bir seyir izliyor. Bitcoin’in hafta başında düşmesiyle meme coin’ler de kayıp yaşadı ve en iyi iki meme coin olan DOGE ve SHIB, yatırımcı beklentileri arasında pasif fiyat hareketleri ile popülaritesini yeni çıkan meme coin’lere karşı kaybediyor. DOGE fiyatı kritik destekten düşmek üzereyken Shiba Inu token yakma etkinliklerine karşı geri çekilmeyle karşı karşıya.

DOGE’nin Geleceği: Analistler Ne Diyor?

Elon Musk ve Trump haberlerinden en çok etkilenen meme coin’lerden biri olan DOGE için yatırımcılar ve kripto uzmanları uzun vadeli beklentilere yoğunlaşmış durumda. Önümüzdeki birkaç ay için olumlu sinyaller veremeyen DOGE grafikleri, kripto paranın direnç noktalarının altında işlem gördüğünü gösteriyor. Kripto analisti Ali Martinez, yakın zamanlı paylaşımlarından birinde DOGE için önemli destek seviyesinin 0,11 dolar olduğunu fiyatın bu seviyeyi geçmeden etkileyici bir yükseliş başlatamayacağını açıklamıştı.

Meme Coin Piyasasında 2023: SHIB ve DOGE'nin Sıcak Gelişmeleri

DOGE Fiyat Tahmini: 2025 Işıldayacak mı?

Kripto analisti Kaleo ise Doge için ağustos ayının başındaki tahminine gönderme yaparak meme parasının 0,085 dolar ile 0,13 dolar arasında sıkıcı bir seviyede hareket edeceğini açıklamıştı. Yıl sonuna kadar birkaç ayın dramatik bir fiyat artışından uzak olduğunu söyleyerek güncel paylaşımında bu seviyelerin DOGE biriktirmek için ideal zamanlar olduğunu hatırlattı. Uzun vadeli DOGE fiyat tahminlerinde özellikle 2025’te Dogecoin’ın ışıldayacağını söyleyerek önemli bir yükseliş beklediğini açıkladı. 2024 başında 0,23 dolarlık seviyeden sonra devamlı alçalan bir kanalda hareket eden meme coinin bu seviyeleri geçeceğini düşünüyor.

Meme Coin Piyasasında 2023: SHIB ve DOGE'nin Sıcak Gelişmeleri

SHIB Yakma Etkinlikleri: Fiyat Etkisi Ne Olacak?

Ağustos ayının başından bu yana düşüş gösteren Shiba Inu fiyatının konsolidasyon sürecinden yıl sonuna kadar çıkacağı tahmin ediliyor. Özellikle düşen kama modelinden çıktıktan sonra bu seviyenin üzerinde kalmayı başararak dikkat çeken meme parası için analistlerin tahminleri iyimserliğini koruyor. SHIB yakma oranları ise Shibburn hesabının beş saat önce paylaştığı verilere göre son 24 saatte toplam 33.222.587 SHIB tokenı yakıldığını gösteriyor. Toplam 7 işlemle gerçekleşen bu yakma etkinliğinin ardından yakma oranı Shibburn sitesine göre yüzde 14506.87 oranında arttı.

Meme Coin Piyasasında 2023: SHIB ve DOGE'nin Sıcak Gelişmeleri

SHIB Yakma: Arz Azalıyor, Fiyat Neden Düşüyor?

SHIB yanma oranı arttıkça arz oranının düşmesine rağmen token yakma etkinliğinin fiyat üzerinde etkisi olmadı. Ayrıca daha fazla SHIB tokenının yakılarak piyasadan çekileceği tahmin ediliyor. Shiba Inu finansal sorumlusu Lucie, dolaşımdaki arzı azaltmaya yönelik önerilerde bulundu. SHIB topluluk üyeleri ise Lucie’nin yüksek arzın meme coin için önemli bir dezavantaj olduğunu fark etmesini ve buna yönelik çözümler geliştirmesini istedi. Lucie ise arzı azaltmanın tek yolunun yakma olduğunu ifade ederek milyarlarca insanın token yakma etkinliklerine katılması gerektiğini açıkladı. Bu kararın ise yalnızca topluluk desteği ile mümkün olduğunu ifade etti.

Meme Coin Piyasasında 2023: SHIB ve DOGE'nin Sıcak Gelişmeleri

Meme Coin Piyasasında Beklentiler: Lucie’nin Görüşleri

Ayrıca Lucie meme coin piyasasındaki son gelişmelere karşı destek istedi. “Piyasa çok fazla manipüle ediliyor ve herkes kendi oyununu oynuyor. Ben hâlâ yaklaşan bir boğa piyasasına inanıyorum, ancak siyaseti gözlemlerseniz, hiçbir borsa coinleri pompalamıyor ve Elon bile Doge’u pompalayamıyor. Yeni kripto sahipleri henüz piyasaya girmedi ve benimseme hâlâ eksik. Sadece rahatlayın, Shibarium’u destekleyin ve biz ısrarcı kalırken ve geliştiriciler inşa etmeye devam ederken sabırlı olun.”

Meme Coin Piyasasında 2023: SHIB ve DOGE'nin Sıcak Gelişmeleri

Meme coin’ler, kripto piyasasının değişken dünyasında kendilerini bulmaya devam ediyor. SHIB ve DOGE, piyasadaki en popüler meme coin’ler olmaya devam ediyor ancak fiyat hareketleri yatırımcıları endişelendiriyor. Analistler, DOGE’nin geleceği hakkında farklı görüşlere sahipken SHIB, yakma etkinlikleri ile daha fazla dikkat çekiyor. Meme coin’lerin geleceği belirsiz olsa da, bu coin’lerin piyasada önemli bir yer tutmaya devam edeceği kesin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir