USD34,15
EURO37,15
JPY0,229300
RUB0,352400
GBP44,55
EURO/USD1,08
BIST8.975,10
GR. ALTIN2.935,27
BTC67.052,19
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: %50’de Sabit

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: %50’de Sabit

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: 'de Sabit
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: %50'de Sabit
service

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ekim ayı Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini %50 seviyesinde sabit tutma kararı aldı.

## Merkez Bankası’ndan Beklenen Faiz Kararı

TCMB Para Politikası Kurulu, Fatih Karahan başkanlığında dokuzuncu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonucunda bir hafta vadeli repo faiz oranının %50 seviyesinde sabit tutulmasına karar verildi. Piyasa beklentileri de faizin %50 seviyesinde kalması yönündeydi.

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: 'de Sabit

## Enflasyonla Mücadelede Kararlılık Mesajı

Merkez Bankası’nın açıklamasında, Eylül ayında enflasyonun ana eğiliminin bir miktar yükseldiği belirtildi. Yurt içi talebin yavaşlamaya devam ederek enflasyondaki düşüşü desteklediği ifade edilirken, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin son çeyrekte gerçekleşmesinin beklendiği kaydedildi. Enflasyondaki iyileşmenin hızına dair belirsizliğin ise son dönemdeki veri akışı ile arttığına dikkat çekildi.

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: 'de Sabit

## Sıkı Para Politikası Devam Edecek

Para politikasındaki kararlı duruşun enflasyon beklentilerinde düzelme sağlayacağının altı çizilen açıklamada, sıkı para politikası duruşunun enflasyonda belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana kadar devam edeceği vurgulandı. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası araçlarının etkili şekilde kullanılacağı belirtildi.

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: 'de Sabit

Merkez Bankası’nın faiz kararı ve açıklamaları, enflasyonla mücadelede kararlılığın sürdürüleceği ve sıkı para politikasının devam edeceği mesajını verdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir