USD34,21
EURO37,52
JPY0,231700
RUB0,354200
GBP44,86
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
GR. ALTIN2.889,42
BTC60.515,91
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Mt. Gox Geri Ödemeleri 2025’e Ertelendi: Alacaklılar Bir Yıl Daha Bekleyecek

Mt. Gox Geri Ödemeleri 2025’e Ertelendi: Alacaklılar Bir Yıl Daha Bekleyecek

Mt. Gox Geri Ödemeleri 2025'e Ertelendi: Alacaklılar Bir Yıl Daha Bekleyecek
Mt. Gox Geri Ödemeleri 2025'e Ertelendi: Alacaklılar Bir Yıl Daha Bekleyecek
service

2014’te iflas eden Japonya merkezli kripto para borsası Mt. Gox, rehabilitasyon süreci kapsamında alacaklılara yapılacak geri ödemeler için son tarihi bir yıl daha uzattı. Şirketten yapılan açıklamada, 31 Ekim 2024 olan son ödeme tarihinin 31 Ekim 2025 tarihine ertelendiği duyuruldu.

Geri Ödemelerde Yaşanan Gecikmelerin Nedeni

Bu değişiklik, birçok alacaklının ödemelerini hala alamamış olması ve süreçte yaşanan çeşitli sorunlar nedeniyle mahkeme onayıyla gerçekleştirildi. Borsadan yapılan açıklamada rehabilitasyon yetkilisi Nobuaki Kobayashi, geri ödemelerin büyük bir kısmının tamamlanmış olmasına rağmen bazı alacaklıların gerekli prosedürleri tamamlamadığı veya ödeme sürecinde çeşitli sorunlar yaşadığı için geri ödemelerini alamadığını belirtti.

Mt. Gox Geri Ödemeleri 2025'e Ertelendi: Alacaklılar Bir Yıl Daha Bekleyecek

Alacaklılar İçin Bir Yıl Daha Bekleme Süresi Olacak

Bu nedenle kripto para borsasının alacaklılara ödemeleri gerçekleştirebilmesi için belirlenen sürede bir yıl daha uzatılmaya gidildi. Mahkeme kararı ile alınan bu uzatma kararı geri ödemelerin mümkün olduğunca çok alacaklıya yapılmasını sağlamak amacıyla verildi.

Mt. Gox Geri Ödemeleri

Mt. Gox’un açıklamasına göre alacaklıların yeni son tarih olan 31 Ekim 2025’e kadar ödeme talebi prosedürlerini tamamlamaları gerekiyor. Bu süreçte ödeme almak isteyenler Mt. Gox’un çevrimiçi talep sistemine giriş yaparak gerekli adımları izlemeli ve olası sorunlar hakkında sistem üzerinden bilgi almaları gerekiyor.

Alacaklıların sisteme giriş yaparak sorularını sormaları ve kimlik doğrulama sürecini tamamlamaları tavsiye ediliyor. Şirket, yoğun talepler nedeniyle yanıt süresinde gecikmeler yaşanabileceğini de ekledi.

Mt. Gox’un iflas süreci sonrası uzun bir bekleyişin ardından başlatılan geri ödeme süreci kripto para dünyasında dikkatle takip edilirken, alacaklıların nihai olarak geri ödemelerini ne zaman ve nasıl alacakları konusu belirsizliğini koruyor. Bu yeni uzatma kararı yatırımcılar için bekleyişi bir yıl daha uzatmış oldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir