USD34,26
EURO37,06
JPY0,225700
RUB0,357700
GBP44,33
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
GR. ALTIN3.000,18
BTC67.260,17
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mudanya’da Çiftçiye Destek: 1 Milyon TL’lik Yatırımla Soğuk Hava Deposu ve Dondurarak Kurutma Tesisi

Mudanya’da Çiftçiye Destek: 1 Milyon TL’lik Yatırımla Soğuk Hava Deposu ve Dondurarak Kurutma Tesisi

Mudanya'da Çiftçiye Destek: 1 Milyon TL'lik Yatırımla Soğuk Hava Deposu ve Dondurarak Kurutma Tesisi
Mudanya'da Çiftçiye Destek: 1 Milyon TL'lik Yatırımla Soğuk Hava Deposu ve Dondurarak Kurutma Tesisi
service

Mudanya Belediyesi, ilçedeki tarım ürünlerinin değerini korumak ve çiftçinin gelirlerini artırmak için önemli bir adım attı. Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Mudanya’ya çiftçinin gücünü artıracak bir soğuk hava deposu ve dondurarak kurutma tesisi kurulacağını duyurdu.

Mudanya’da Çiftçiye Destek

İlçedeki tarımsal üretimi desteklemek adına harekete geçen Mudanya Belediyesi, çiftçinin ihtiyacı olan soğuk hava deposu ve dondurarak kurutma tesisi yatırımlarına başlayacağını duyurdu. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, bu projeyi sosyal medya hesabından duyurarak çiftçilere müjde verdi.

Mudanya'da Çiftçiye Destek: 1 Milyon TL'lik Yatırımla Soğuk Hava Deposu ve Dondurarak Kurutma Tesisi

Kara İncir için Önemli Bir Adım

Başkan Dalgıç, “Bursa’nın kara inciri, Avrupa Birliği coğrafi işaret belgesini aldı. Dünyanın en iyi kara inciri olmakla birlikte çiftçimiz bundan yeterince faydalanamıyor. Bunun daha faydalı olabilmesi için bir soğuk hava deposu yapacağız. Çalışmalarımız başladı ve başvurularımızı yaptık.” dedi.

Dondurarak Kurutma Tesisi ile Katma Değer Arttırılacak

Dalgıç, soğuk hava deposunun hemen yanına bir dondurarak kurutma tesisi de kurulacağını belirterek, “Bu da bizim ürünümüzün farklı şekilde tüketilebilmesini sağlayacak. Dondurarak kurutma tesisinin ilçedeki tarım ürünlerinin katma değerini de yükselteceğini belirten Dalgıç, “Bu tesisler ile çiftçimize geliri de daha yüksek olacak” diye konuştu.

Mudanya Belediyesi’nin bu yatırımlarının ilçedeki tarımsal üretimi desteklemesi ve çiftçilerin gelirlerini artırması bekleniyor. Soğuk hava deposu ve dondurarak kurutma tesisi, Mudanya’nın tarımsal potansiyelini daha da güçlendirecek ve bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir