Gaziantep’te düzenlenen Türkiye-Suriye İktisadi İşbirliği Zirvesi’ne MÜSİAD Kayseri ve Kayseri iş dünyası temsilcileri katıldı. Zirvede, Kayseri’nin ekonomik potansiyelinin en üst düzeye çıkarılması hedeflendi.
Zirvede Kayseri adına başarılı B2B toplantıları yapıldı
MÜSİAD Kayseri Şubesi, Suriye’nin yeniden yapılanmasında aktif rol almak için Türkiye-Suriye İktisadi İşbirliği Zirvesi’ne geniş bir ekip ile katılım sağladı. Şube Başkanı Ferhat Akmermer, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin Özkaya ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Yalçın, zirvede başarılı B2B toplantıları gerçekleştirdi. Bu toplantılar, Kayseri’nin Suriye pazarında önemli bir yer edinmesi için stratejik adımların atılmasını sağladı.
Kayseri’nin hedefi Suriye pazarında yüzde 2 pay almak
MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer, Suriye’nin yeniden yapılanma maliyetinin 150 milyar dolar olarak tahmin edildiğini belirtti. Akmermer, Kayseri’nin bu pazardan en az yüzde 2 pay alması gerektiğinin altını çizdi. Bu hedef doğrultusunda, Kayseri’nin tüm ekonomi aktörlerinin ‘ortaklaşa rekabet’ anlayışıyla hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
Koordinasyon toplantıları ile sinerji yaratılacak
Ferhat Akmermer, zirve sonrasında yaptığı açıklamada, Suriye pazarında başarılı olabilmek için şehir içindeki tüm paydaşların koordineli bir şekilde çalışmasının önemine dikkat çekti. Bu kapsamda, MÜSİAD ev sahipliğinde düzenlenecek düzenli koordinasyon toplantılarıyla, sanayi, ticaret ve organize sanayi bölgelerinin iş birliği artırılacak. Akmermer, bu toplantılardan Kayseri adına çok faydalı sonuçlar çıkacağını ifade etti.
MÜSİAD Kayseri, Suriye’nin yeniden yapılanmasında aktif bir rol üstlenerek şehir ekonomisine yeni fırsatlar kazandırmayı hedefliyor. Türkiye-Suriye İktisadi İşbirliği Zirvesi sonrasında başlatılacak koordinasyon toplantıları, bu hedefe ulaşmada büyük katkı sağlayacak.