USD34,24
EURO37,08
JPY0,226200
RUB0,354100
GBP44,48
EURO/USD1,08
BIST8.867,17
GR. ALTIN3.014,15
BTC67.017,51
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Northvolt, 7.000 Çalışanı Azaltacak ve Tesislerini Satacak

Northvolt, 7.000 Çalışanı Azaltacak ve Tesislerini Satacak

Northvolt, 7.000 Çalışanı Azaltacak ve Tesislerini Satacak
Northvolt, 7.000 Çalışanı Azaltacak ve Tesislerini Satacak
service

Avrupa’nın önde gelen batarya üreticisi Northvolt, İsveç’teki ilk gigafactory’sindeki zorluklar nedeniyle çalışan sayısını azaltacak ve bazı tesislerini satacak veya ortak arayacak. Bu adım, şirketin ayakta kalabilmesi ve Avrupalı otomobil üreticilerinin elektrikli araçlara geçiş planlarını desteklemesi için atılıyor.

Üretimde Gecikmeler ve Zorluklar

İsveçli üretici, Kuzey Kutup Dairesi’nin hemen altındaki fabrikasında yaşanan sorunlar nedeniyle büyük ölçüde gecikti. Bu gecikmeler, Avrupalı otomobil üreticilerinin elektrikli araçlara geçiş planlarını yavaşlattı. Northvolt’un yaşadığı zorluklar, küresel çip kıtlığı ve ham madde tedarik zincirindeki sorunlar gibi faktörlerden kaynaklanıyor.

Northvolt, 7.000 Çalışanı Azaltacak ve Tesislerini Satacak

Northvolt’un Yeni Stratejisi

Northvolt, maliyet düşürme ve ayakta kalabilme amacıyla yeni bir strateji belirledi. Bu strateji, katot aktif malzeme üretiminin durdurulması, bir tesisin satışa çıkarılması ve Çinli veya Koreli şirketlerden alım yapılması gibi adımları içeriyor. Ayrıca, Polonya’daki enerji depolama işi için bir alıcı veya ortak aranacak.

7.000 Çalışanın Azaltılması

Northvolt’un maliyet düşürme planı, 7.000 çalışanın işten çıkarılması anlamına geliyor. Şirket, bu zor kararın işgücünün büyüklüğünü etkileyeceğini ve İsveç’teki Volvo Cars ile ortak girişim, Almanya ve Kanada’daki üç gigafabrika inşasının da erteleneceğini açıkladı.

Northvolt’un bu hamlesi, Avrupa’daki batarya üretimi sektörünün karşılaştığı zorlukları ortaya koyuyor. Şirketin ayakta kalabilmesi ve Avrupa’nın elektrikli araçlara geçiş hedeflerine ulaşabilmesi için bu zor kararları alması gerektiği görülüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir