USD34,28
EURO37,68
JPY0,232200
RUB0,356000
GBP44,91
EURO/USD1,10
BIST9.075,99
GR. ALTIN2.911,05
BTC62.513,08
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Nvidia Hisseleri Zirvede: Yapay Zeka Altcoin’leri Yükselişe Geçti Mi?

Nvidia Hisseleri Zirvede: Yapay Zeka Altcoin’leri Yükselişe Geçti Mi?

Nvidia Hisseleri Zirvede: Yapay Zeka Altcoin'leri Yükselişe Geçti Mi?
Nvidia Hisseleri Zirvede: Yapay Zeka Altcoin'leri Yükselişe Geçti Mi?
service

Yapay zeka (AI) ile ilgili kripto paralar, Nvidia’nın hisse senetlerinin son altı haftanın en iyi günlük performansını göstermesiyle birlikte önemli fiyat artışları kaydetti. NVDA hisseleri ile pozitif bir fiyat korelasyonuna sahip olan bu coin’ler, teknoloji şirketinin gelecekteki performansına bağlı olarak yükselişine devam edebilir.

Yapay Zeka Altcoin’lerinde Artış

En önde gelen AI coin’ler arasında yer alan Near Protocol ve Bittensor sırasıyla son 24 saat içinde %7 ve %8 oranında değer kazandı. Ayrıca, Artificial Superintelligence Alliance (ASI) Coin de yaklaşık %4’lük bir artış gösterdi. Injective (INJ) ise %3’ün üzerinde bir fiyat artışıyla dikkat çekiyor.

Nvidia Hisseleri Zirvede: Yapay Zeka Altcoin'leri Yükselişe Geçti Mi?

Nvidia CEO’sunun Görüşleri

Nvidia CEO’su Jensen Huang, şirketin Blackwell AI çipi için (gelecekteki satış performansı açısından) “örnek bir” talep gördüğünü belirtti. Ayrıca, IT danışmanlık devleri arasındaki ortaklıkların AI benimsenmesini artıracağına vurgu yaptı.

Nvidia Hisseleri Zirvede: Yapay Zeka Altcoin'leri Yükselişe Geçti Mi?

Yapay Zeka Altcoin’leri Yükselişe Devam Edecek Mi?

Nvidia’nın devam eden AI zirvesi doğrultusunda, yapay zeka altcoinlerinin en azından kısa vadede yükselmeye devam etmesi bekleniyor. Şirketin yapacağı önemli duyurular, NVIDIA (NVDA) hisselerine ivme kazandıracak ve bu da AI token’lerinin değer artışını muhtemelen destekleyecek.

Nvidia Hisseleri Zirvede: Yapay Zeka Altcoin'leri Yükselişe Geçti Mi?

Meta ve OpenAI Rekabeti

Meta ve OpenAI gibi şirketler, yapay zeka sektöründeki rekabeti kızıştırıyor. Meta, yeni bir AI modeli ile rakiplerini geride bırakmayı hedeflerken, OpenAI 6.6 milyar dolarlık finansmanla 157 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı.

Güçlü Temeller

Bittensor gibi token’lar, güçlü temelleri sayesinde fiyat artışlarını tetikliyor. Kaito AI’nin açıklamasına göre, TAO artık Grayscale’ın AI fonunun %29,55’ini temsil ediyor. Elbette kimse yapay zeka odaklı kripto protokollerinden dünyayı değiştirmesini beklemiyor ancak bu rüzgarı arkasına alabilecek kadar iddialı işler yapan, bu planları açıklayan tokenlerin daha fazla artması olası.

Yapay zeka endüstrisinin büyümesi, bu alanda faaliyet gösteren şirketlerin liderliğiyle birlikte yapay zeka altcoinlerinin değer kazanmasını sürdürebilir. Bu gelişmeler, yatırımcılar için AI coin’lerinin potansiyel fırsatlarını daha da açık hale getiriyor ve sektörün geleceğine dair olumlu sinyaller veriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir