USD34,24
EURO37,63
JPY0,231300
RUB0,360300
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
GR. ALTIN2.922,34
BTC62.128,25
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. OECD’den Alarm Zilleri: Küresel Borçluluk Patlaması Yaklaşıyor!

OECD’den Alarm Zilleri: Küresel Borçluluk Patlaması Yaklaşıyor!

OECD'den Alarm Zilleri: Küresel Borçluluk Patlaması Yaklaşıyor!
OECD'den Alarm Zilleri: Küresel Borçluluk Patlaması Yaklaşıyor!
service

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel borçluluk konusunda endişe verici bir uyarıda bulundu. OECD Sermaye Piyasaları ve Finansal Kuruluşlar Dairesi Başkanı Serdar Çelik, salgın döneminde yapılan müdahalelerin artan borçluluk seviyelerine yol açabileceğini belirtti.

Salgın Döneminde Artan Kamu Harcamaları

Salgın döneminde, pek çok devlet işsizlik oranlarını kontrol altında tutmak ve piyasaları ayakta tutmak için harcamalarını artırdı. Bu dönemde yapılan müdahalelerin gerekli olduğunu ancak her müdahalenin bir maliyeti olduğunu vurgulayan Çelik, kamu harcamalarındaki artışın borçluluk seviyelerini yükselttiğini ifade etti.

OECD'den Alarm Zilleri: Küresel Borçluluk Patlaması Yaklaşıyor!

Küresel Borçluluk Riski

Çelik, artan borçluluk seviyelerinin küresel ekonomi için ciddi bir risk oluşturduğunu belirtti. Bu durumun finansal istikrarsızlık riskini artırabileceği, yatırımları ve ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Sürdürülebilir Yatırımların Önemi

Çelik, bu risklere karşı sürdürülebilir yatırım araçlarının önemine vurgu yaptı. Sürdürülebilir yatırımların hem ekonomik büyümeye katkı sağlayacağını hem de çevresel ve sosyal sorunların çözümüne destek olacağını belirtti.

OECD, küresel borçluluk konusundaki riskleri azaltmak için ülkeleri bir araya gelmeye ve sürdürülebilir yatırım stratejileri geliştirmeye çağırdı. Küresel borçluluk, küresel ekonomik istikrarsızlığın başlıca nedeni olabilir ve bu durum, sürdürülebilir büyüme hedeflerine ulaşmayı zorlaştırabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir