USD34,29
EURO37,17
JPY0,226400
RUB0,354500
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.838,92
GR. ALTIN3.002,17
BTC67.968,22
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Park Elektrik’ten Dava Süreci Açıklaması

Park Elektrik’ten Dava Süreci Açıklaması

Park Elektrik'ten Dava Süreci Açıklaması
Park Elektrik'ten Dava Süreci Açıklaması
service

Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (PRKME), bağlı ortaklığı Konya Ilgın Elektrik Üretim A.Ş.’nin elektrik üretim lisansının iptali ile ilgili önemli bir açıklama yayımladı.

## Elektrik Üretim Lisansı İptal Davası

Konya Ilgın Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 27 Şubat 2013 tarihli ve 49 yıl süreli elektrik üretim lisansı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 27 Ekim 2022 tarihli kararıyla iptal edilmişti. Bu karara karşı açılan davada, Ankara 21. İdare Mahkemesi’nin red kararı, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 8. İdari Dava Dairesi tarafından da onanmıştı. Park Elektrik, Danıştay nezdinde temyiz yoluna başvurduğunu açıkladı.

Park Elektrik'ten Dava Süreci Açıklaması

## Park Elektrik’ten Temyiz Başvurusu

Park Elektrik, Ankara Bölge Mahkemesi’nin red kararına karşı Danıştay’a temyiz başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, “Yargı süreci devam etmektedir” ifadesine yer verildi. Konya Ilgın’ın elektrik üretim lisansının iptal edilmesinin ardından, şirket sermayesinde doğrudan veya dolaylı olarak pay sahibi olan gerçek ve tüzel kişiler ile Yönetim Kurulu üyelerinin elektrik piyasasından yasaklanmasına dair EPDK kararına karşı açılan davalarda da istinaf sürecinde verilen red kararlarına karşı temyiz yoluna başvurulduğu belirtildi.

Park Elektrik'ten Dava Süreci Açıklaması

Park Elektrik, Konya Ilgın Elektrik Üretim A.Ş.’nin elektrik üretim lisansının iptali ve ardından gelen yasaklama kararlarına karşı yasal sürecin devam ettiğini vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir