USD34,26
EURO37,02
JPY0,226300
RUB0,357900
GBP44,56
EURO/USD1,08
BIST8.838,60
GR. ALTIN3.024,31
BTC67.080,45
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. PATEK’ten SAHA Expo’da 3 Yeni İşbirliği

PATEK’ten SAHA Expo’da 3 Yeni İşbirliği

PATEK'ten SAHA Expo'da 3 Yeni İşbirliği
PATEK'ten SAHA Expo'da 3 Yeni İşbirliği
service

Pasifik Teknoloji (PATEK), savunma sanayisinde yerlilik ve millilik hedeflerini güçlendiren önemli işbirliklerine imza attı. SAHA Expo 2024’te duyurulan anlaşmalar, PATEK’in sektördeki iddiasını bir kez daha ortaya koydu.

PATEK İşbirlikleriyle SAHA Expo’da Damga Vurdu

Pasifik Teknoloji A.Ş.’nin (PATEK) bağlı ortaklığı Titra Teknoloji A.Ş., 22-26 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenen SAHA Expo 2024’te boy gösterdi. Uluslararası Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda PATEK adına önemli anlaşmalara imza atan Titra Teknoloji, savunma sanayisinde yerli ve milli çözümlerin geliştirilmesine katkı sağlayacak işbirliklerine imza attı.

PATEK'ten SAHA Expo'da 3 Yeni İşbirliği

Pasifik Teknoloji’den 3 Yeni İşbirliği Anlaşması

Titra Teknoloji, fuarın ilk gününde 3 farklı şirket ile işbirliği anlaşması imzaladı. İmzalanan anlaşmalar ile PATEK’in geliştirdiği insansız hava araçlarının kabiliyetlerinin artırılması ve yerlilik oranının yükseltilmesi hedefleniyor. İşte o anlaşmalar:

PATEK'ten SAHA Expo'da 3 Yeni İşbirliği

Meteksan Savunma ile Yerli MILSAR Radarı Entegrasyonu

İlk anlaşma, Meteksan Savunma Sanayi A.Ş. ile ALPİN İnsansız Helikopteri’ne yerli üretim MILSAR SAR/MTI radarının entegre edilmesi konusunda imzalandı. Bu işbirliği ile ALPİN, dünyada ilk defa insansız bir platformda bulut altı radar görüntüleme yeteneğine sahip olacak.

PATEK'ten SAHA Expo'da 3 Yeni İşbirliği

Repkon ile DUMRUL İHA’ya Yeni Kabiliyetler

İkinci anlaşma ise Repkon Savunma Sistemleri A.Ş. ile DUMRUL İnsansız Hava Aracı’na RDS40-MGL 40mm Tamburalı Bombaatar’ın entegre edilmesi için imzalandı. Bu entegrasyon sayesinde DUMRUL İHA’nın operasyonel kabiliyetleri ve kullanabileceği alt sistem sayısı artacak.

PATEK'ten SAHA Expo'da 3 Yeni İşbirliği

NARDAN ile DELİ Kamikaze İHA’da Yerlilik Hedefi

Üçüncü anlaşma ise NARDAN Güç Dönüşüm Sistemleri Ltd. ile DELİ Kamikaze İHA’da yerli motor kullanımı konusunda imzalandı. Bu işbirliği ile DELİ Kamikaze İHA’nın dışa bağımlılığı azaltılarak yerlilik oranı artırılmış olacak.

Pasifik Teknoloji, SAHA Expo 2024’te imzaladığı bu önemli işbirlikleri ile savunma sanayisinde yerlilik ve millilik hedeflerine olan bağlılığını bir kez daha göstermiş oldu. Bu anlaşmaların, PATEK’in sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirmesi bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir