USD34,09
EURO38,07
JPY0,239900
RUB0,370000
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.835,45
BTC62.832,53
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Pavel Durov’a Destek İçin Sahte Bağış Kampanyası: Kaspersky Uyarıyor

Pavel Durov’a Destek İçin Sahte Bağış Kampanyası: Kaspersky Uyarıyor

Pavel Durov'a Destek İçin Sahte Bağış Kampanyası: Kaspersky Uyarıyor
Pavel Durov'a Destek İçin Sahte Bağış Kampanyası: Kaspersky Uyarıyor
service

Kısa süre önce Telegram’ın kurucusu Pavel Durov’un Fransa’da havalimanında tutuklanmasıyla ilgili haberlerden faydalanan dolandırıcılar, Durov’un yasal savunması için bağış toplandığını iddia eden e-postalar dağıtarak hızla bir spam kampanyası başlattı.

Sahte Bağış Kampanyasının Detayları

Dolandırıcılar, insan hakları örgütlerini taklit ederek Pavel Durov’un özgürlüğünü güvence altına almaya kararlı olduklarını iddia ediyorlar. Mesaj gönderdikleri kişileri BTC, ETH ve TRX dahil olmak üzere belirtilen birkaç kripto para cüzdanından birine bağış yapmaya çağırıyorlar.Pavel Durov'a Destek İçin Sahte Bağış Kampanyası: Kaspersky Uyarıyor

Pavel Durov’a Destek İçin Sahte Bağış Kampanyası

Ancak mağdurlar bu işin sonunda paralarını dolandırıcılar kaptırıyor. Neticede Pavel Durov’un ekibi de herhangi bir resmi bağış toplama duyurusu paylaşmadı.

Dolandırıcıların Taktikleri

Spam filtrelerini atlatmak için dolandırıcılar mesajlardaki ifadeleri sürekli değiştiriyor. Ayrıca, sözde fon sağlayan kuruluşun adı her e-postada değişiyor. Bazıları İnsan Hakları Savunucuları Ağı’nı (HRDN) temsil ettiğini iddia ederken, diğerleri Dijital Haklar Savunuculuk Ağı’nı (DRAN) taklit ediyor.

Kaspersky uzmanları, bu dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini ve hiçbir resmi bağış kampanyasına katılmadan önce kaynağın doğrulanması gerektiğini belirtiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir