USD34,27
EURO37,67
JPY0,232000
RUB0,355100
GBP44,96
EURO/USD1,10
BIST9.135,56
GR. ALTIN2.907,92
BTC62.779,98
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. PEHOL’den Yeni Temettü Politikası Açıklaması

PEHOL’den Yeni Temettü Politikası Açıklaması

PEHOL'den Yeni Temettü Politikası Açıklaması
PEHOL'den Yeni Temettü Politikası Açıklaması
service

Pera Yatırım Holding (PEHOL), 8 Ekim 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimle yeni temettü politikasını duyurdu.

## Yeni Temettü Politikası

28 Eylül 2024 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda kabul edilen yeni kâr dağıtım politikasına göre, PEHOL dağıtılabilir kârının en az %20’sini nakit ve/veya bedelsiz pay olarak dağıtacak. Şirket, bu politikanın piyasa beklentileri, ekonomik koşullar ve finansal durum gibi faktörler göz önünde bulundurularak her yıl gözden geçirileceğini belirtti.

PEHOL'den Yeni Temettü Politikası Açıklaması

## PEHOL Kâr Dağıtım Esasları

PEHOL’ün kâr dağıtım politikası, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Şirket Esas Sözleşmesi’ne uygun olarak belirlendi. Politika, yatırımcıların ve şirketin menfaatleri arasında adil ve şeffaf bir denge sağlamayı amaçlıyor. Dağıtılacak kâr miktarı ve dağıtım tarihi, yönetim kurulu tarafından belirlenecek ve genel kurulun onayına sunulacak.

PEHOL'den Yeni Temettü Politikası Açıklaması

## Kâr Payı Avansı Dağıtım Esasları

Yönetim kurulu, genel kurul yetkisi ve Sermaye Piyasası Düzenlemeleri çerçevesinde kâr payı avansı dağıtabilme hakkına sahip. Kâr payı avansı, ara dönem finansal tablolardaki net kârdan karşılanacak ve belirli sınırlamalara tabi olacak.

PEHOL'den Yeni Temettü Politikası Açıklaması

PEHOL’ün yeni temettü politikası, şirketin kârlılık performansına ve yatırımcı beklentilerine bağlı olarak gelecekteki kâr dağıtımlarının nasıl yapılacağı konusunda önemli ipuçları sunuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir