USD34,09
EURO38,14
JPY0,241000
RUB0,367800
GBP45,46
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.848,76
BTC63.775,42
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Pirelli Elect: 500’den Fazla Homologasyonlu Elektrikli Araç Lastiği

Pirelli Elect: 500’den Fazla Homologasyonlu Elektrikli Araç Lastiği

Pirelli Elect: 500'den Fazla Homologasyonlu Elektrikli Araç Lastiği
Pirelli Elect: 500'den Fazla Homologasyonlu Elektrikli Araç Lastiği
service

Pirelli, elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobiller için geliştirdiği özel teknoloji olan Elect’i, 2019’da ilk kez piyasaya sürdükten bu yana 500’den fazla homologasyon elde etti.

Elektrikli Araçlar İçin Özel Lastikler


Pirelli, bu lastiklerin elektrikli (EV) ve şarj edilebilir hibrit (PHEV) otomobillerin özelliklerini destekleyen bir teknoloji paketi içerdiğini belirtiyor. 10 premium ve prestij otomobil üreticisinden 7’sinin BEV’ler ve PHEV’ler için Pirelli lastiklerini tercih etmesi, şirketin EV segmentindeki liderliğini gösteriyor.
Pirelli Elect: 500'den Fazla Homologasyonlu Elektrikli Araç Lastiği

Pirelli Elect: Teknolojinin Avantajları


Pirelli Elect lastik kullanan sürücüler, başta batarya menzili olmak üzere pek çok avantajdan yararlanıyor. Bu lastikler, düşük dönme dirençleri sayesinde 50 kilometreye kadar daha uzun menzil sunarak şarj maliyetlerinde yıllık 150 avroya varan tasarruf sağlıyor.

Pirelli Elect: Daha Fazla Kavrama ve Dayanıklılık


Pirelli Elect lastikler ayrıca elektrikli motorların yüksek torkunu yönetmek için yenilikçi hamurlar sayesinde daha fazla kavrama özelliğine ve EV’lerin ağırlığıyla başa çıkabilmek için güçlendirilmiş yapılara sahip bulunuyor. Bu iki unsur lastiklerin aşınmasını %20’ye varan oranda azaltmaya katkıda bulunuyor.

Pirelli Elect: Sessiz ve Konforlu Sürüş


Elect teknolojisi aynı zamanda otomobilin içinde %20’ye kadar daha iyi akustik konfor sunarak içten yanmalı motorun olmadığı aracın sessizliğini geliştiriyor. Pirelli Elect teknolojisi, ilk kez birinci nesil Porsche Taycan’ın P Zero lastiklerinde tanıtıldı ve şimdi giderek artan sayıda Pirelli ürün ailesine entegre ediliyor.

Pirelli Elect: Geniş Ürün Gamı


Premium ve prestij otomobil üreticilerinin daha sportif modelleri için en çok tercih edilen lastikleri içeren P Zero ailesi, yüksek performans ile BEV ve PHEV’lerin konfor ve verimlilik gerekliliklerini bir araya getiriyor. Bu teknolojiye sahip lastikler en yüksek sayıda ebat seçeneğiyle (%30’dan fazla) sunuluyor. Ardından SUV’lara yönelik Scorpion ile sedan ve CUV’lara yönelik Cinturato serileri geliyor.

Pirelli Elect: Kış ve Dört Mevsim Lastikleri


Giderek artan oranda kış (%22) ve dört mevsim (%17) lastik seçenekleri sunulan Pirelli Elect, daha soğuk havalarda çok yönlülüğe ve güvenliğe sahip kalın dişli lastiklerde bile düşük gürültü ve dönme direnci açısından fayda sağlıyor.

Pirelli, 500’den fazla homologasyona ulaşan Elect teknolojisi ile elektrikli araç pazarındaki lider konumunu güçlendirmeye devam ediyor. Bu teknoloji, elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobillerin performansını ve verimliliğini artırırken, sürücülere daha konforlu ve sürdürülebilir bir sürüş deneyimi sunuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir