USD35,92
%-0.02
EURO37,45
%0.25
JPY0,235600
%0.0094
RUB0,366000
%2.56
GBP45,06
%0.33
EURO/USD1,04
%0.27
BIST9.796,24
%-0.11
GR. ALTIN3.314,21
%0.85
BTC98.178,34
%0.43
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ramazan’da kırmızı ete zam olacak mı? Bakan Yumaklı’dan net açıklama

Ramazan’da kırmızı ete zam olacak mı? Bakan Yumaklı’dan net açıklama

Bakan Yumaklı, Ramazan’da kırmızı et fiyatlarına yönelik alınan önlemleri ve denetim süreçlerini açıkladı.

Ramazan’da kırmızı ete zam olacak mı? Bakan Yumaklı’dan net açıklama
Ramazan’da kırmızı ete zam olacak mı? Bakan Yumaklı’dan net açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ramazan ayı öncesinde kırmızı et fiyatlarına yönelik alınan tedbirleri ve denetim süreçlerini değerlendirdi. Bakan Yumaklı, kırmızı et ihtiyacını karşılayacak tedarik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ramazan Ayında Fiyat Artışını Engellemek İçin Önlemler Alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ramazan ayında kırmızı et fiyatlarının artmaması için önemli tedbirler aldıklarını duyurdu. Bakanlık olarak Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığıyla 40 bin kasaplık hayvan tedarik edildiğini belirten Yumaklı, bu sayede kırmızı et arzında herhangi bir sorun yaşanmayacağını söyledi.Ramazan'da kırmızı ete zam olacak mı? Bakan Yumaklı'dan net açıklama

Denetimler Sıkılaştırıldı, Perakendecilere Uyarılar Yapıldı

Bakan Yumaklı, gıda komitesindeki üç bakanlık tarafından perakendecilere gerekli uyarıların yapıldığını ve denetimlerin sıkılaştırıldığını ifade etti. Ramazan ayında olası fahiş fiyat artışlarına karşı devletin müdahil olacağını belirten Yumaklı, vatandaşların güvenilir gıdaya erişimini sağlama konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Fiyat Artışına Karşı Üreticiler ve Perakendecilerle İş Birliği

Bakan Yumaklı, geçtiğimiz ay perakendecilerle bir araya gelerek değerlendirmeler yaptıklarını ve fiyat artışına karşı iş birliği içinde çalıştıklarını açıkladı. Üreticilerin zarar görmemesi gerektiğini ifade eden Yumaklı, bu süreçte makul kâr oranlarının korunmasının önemine dikkat çekti.

Et Fiyatlarının Stabil Kalmasına Yönelik Çalışmalar Devam Ediyor

ESK aracılığıyla tedarik edilen kırmızı etin önemli bir kısmının grupları tarafından sabit fiyatla satışa sunulacağı açıklandı. Bakan Yumaklı, bu tür açıklamaların artarak devam etmesini beklediklerini ve vatandaşların fiyat artışı endişesi yaşamaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ramazan ayı boyunca kırmızı et fiyatlarının kontrol altında tutulacağını ve vatandaşların bu süreçte mağdur edilmeyeceğini belirtti. Denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceğini vurgulayan Yumaklı, alınan tedbirlerin olumlu sonuçlar vereceğine inandıklarını söyledi.

Bu makaleyi beğendiyseniz, bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir