USD34,21
EURO37,81
JPY0,234200
RUB0,357700
GBP45,47
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
GR. ALTIN2.924,48
BTC60.397,20
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Ripple CEO’su Yeni XRP ETF Açıklaması: BlackRock Başvuracak mı?

Ripple CEO’su Yeni XRP ETF Açıklaması: BlackRock Başvuracak mı?

Ripple CEO'su Yeni XRP ETF Açıklaması: BlackRock Başvuracak mı?
Ripple CEO'su Yeni XRP ETF Açıklaması: BlackRock Başvuracak mı?
service

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Bitwise’in XRP ETF için S-1 formunu doldurmasının ardından diğer varlık yöneticilerinin de XRP ETF sunmak için başvuruda bulunabileceğini öngördüğünü söyledi. Ripple CEO’su, bu gelişmenin XRP’nin özellikle geleneksel finans (TradFi) içinde benimsenmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Ripple CEO’su: Yenileri Gelecek

Brad Garlinghouse, Bitwise’in Bitwise XRP ETF için S-1 formunu doldurmasının başlangıç olduğunu belirtti. Bu nedenle Ripple CEO’su, diğer varlık yöneticilerinin de Bitwise gibi XRP ETF sunmak için başvuruda bulunmasını bekliyor. Ancak BlackRock yetkilileri son yaptıkları açıklamalarda ETH dışındaki altcoinler için müşterilerinin ciddi bir talepte bulunmadığını ve uzun süre farklı kripto ETF başvurusu yapmayabileceklerini söylemişti.

Ripple CEO'su Yeni XRP ETF Açıklaması: BlackRock Başvuracak mı?

Bitwise, XRP İçin S-1 Formunu Dosyaladı

Bitwise, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Bitwise XRP ETF için S-1 formunu doldurduğunu açıladı. Bu fon doğrudan XRP tutacak ve kurumsal yatırımcılara kripto token’a yatırım yapma fırsatı sunacak. Bitwise XRP ETF’nin başlatılması, SEC’nin başvuruyu kabul etmesine ve 19b-4 dosyasının onaylanmasına bağlı.

Ripple CEO'su Yeni XRP ETF Açıklaması: BlackRock Başvuracak mı?

XRP ETF: Yeni Bir Dönem mi?

Garlinghouse, XRP için yapılan başvurusunun son derece önemli olduğunu, yılın başlarında Spot Bitcoin ve sonrasında Ethereum ETF’lerinin onaylanmış olduğunu söyledi. Bu yılın Mayıs ayında da XRP ETF’sinin kaçınılmaz olduğunu, eninde sonunda gerçeğe dönüşeceğini söylemişti. Analisa Torres’un XRP’nin kendi başına bir menkul kıymet olmadığı yönündeki deklarasyonu da hatırlatan Garlinghouse bu konuda kendinden emin görünüyor.

Kurumsal Yatırımcılar İçin Fırsat

Bitwise CEO’su Hunter Horsley, bu gelişme hakkında şu ifadeleri kullandı: “Bitwise olarak, blockchainlerin 21. yüzyıl için yeni ve politika baskısından arınmış parayı ve izin gerektirmeyen uygulamaları başlatacağına inanıyoruz.”

SEC’nin Kararı Önemli

Horsley ekledi: “Geçtiğimiz yedi yıldır yatırımcıların bu alandaki fırsatlara erişimini sağladık ve Bitwise XRP ETP başvurumuzla bu çalışmaya devam etmekten heyecan duyuyoruz.”

Yeni Bir Dönem

Bitwise’in S-1 başvurusu, Ripple CEO’su ve firması için de önemli. Kurumsal yatırımcıların artık XRP’nin bir menkul kıymet değil bir emtia olarak kabul edildiğini görmesi onları cesaretlendirecektir. Ancak Bitwise XRP ETF ve diğer potansiyel başvuruların onayı SEC’nin bu görüşü benimseyip benimsemediğine bağlı olacak.

Son adım XRP’nin geleneksel finansal piyasalarda daha geniş kabul görmesini gösterebilir. XRP’nin bir emtia olarak kabul edilmesi, kurumsal yatırımcıların bu kripto para birimine daha fazla yatırım yapmasını sağlayabilir. Yatırımcılar için XRP ETF’lerinin onaylanması, dijital varlıklara erişimlerini kolaylaştırabilir ve piyasanın olgunlaşmasına katkıda bulunabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir