USD34,16
EURO37,78
JPY0,233900
RUB0,360700
GBP44,96
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
GR. ALTIN2.920,36
BTC60.623,27
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Ripple, SEC Davasına Rağmen 1 Milyar Dolarlık Ortaklıkla Latin Amerika’ya Açılıyor!

Ripple, SEC Davasına Rağmen 1 Milyar Dolarlık Ortaklıkla Latin Amerika’ya Açılıyor!

Ripple, SEC Davasına Rağmen 1 Milyar Dolarlık Ortaklıkla Latin Amerika'ya Açılıyor!
Ripple, SEC Davasına Rağmen 1 Milyar Dolarlık Ortaklıkla Latin Amerika'ya Açılıyor!
service

Ripple, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile olan yasal mücadelesine rağmen Latin Amerika’da büyümeye devam ediyor. Şirket, sınır ötesi ödemeler sunmak için Brezilya’da Mercado Bitcoin ile 1 milyar dolarlık bir ortaklık kurdu.

SEC Davası ve Ripple’ın Latin Amerika Hamlesi

SEC, XRP hakkındaki mahkeme kararını temyize götürdü. Ancak, Ripple Latin Amerika’da genişlemeye devam ediyor. Ripple, sınır ötesi ödemeler sunmak için Brezilya’da Mercado Bitcoin ile ortaklık kurdu. Şirket, Latin Amerika’daki genişlemesinin ortasında “haftalar içinde” USD stablecoin’i piyasaya sürecek.

Ripple, SEC Davasına Rağmen 1 Milyar Dolarlık Ortaklıkla Latin Amerika'ya Açılıyor!

Ripple, Brezilya’da Mercado Bitcoin ile Ortaklık Kurdu

Ripple, yaptığı son açıklamada, Mercado Bitcoin’in Brezilya ve Portekiz arasındaki hazine operasyonlarını dahili olarak destekleme arayışında hizmetinden yararlandığını söyledi. Amaç, hem kurumsal hem de bireysel müşterilere uluslararası ödemeler için destek sağlamak. Ayrıca, Brezilya Reali cinsinden işlemleri kolaylaştırmak. Bu da Mercado Bitcoin’i Latin Amerika’da kurumsal odaklı ödeme çözümünün ilk kullanıcısı yapıyor.

Ripple, SEC Davasına Rağmen 1 Milyar Dolarlık Ortaklıkla Latin Amerika'ya Açılıyor!

Stablecoin ve Ödemeler ile Latin Amerika Hakimiyeti

Ripple, hızlı uluslararası para transferleri sağlamaya odaklanmış bir finansal teknoloji şirketi. Aynı zamanda şu anda piyasa değerine göre yedinci en büyük token olan XRP’nin arkasındaki şirket. SEC, şirkete 2020 yılında bir dava açtı. Bu bağlamda, XRP’yi bir menkul kıymet olarak kuruma sunmadan satarak yasaları çiğnediği iddia etti.

Ripple’ın Latin Amerika Büyüme Stratejisi

Ripple, geçen yıl SEC’e karşı kısmi bir galibiyet elde etti. Bu galibiyet, kripto endüstrisi için bir zafer olarak kabul gördü. Şirket, merkez bankası dijital para birimi teknolojisini keşfetmek için Kolombiya merkez bankasıyla daha önce yaptığı bir anlaşmanın ardından Latin Amerika’da büyümeye ve genişlemeye devam ediyor. Brezilya ofisini açtığından bu yana şirket, bölgeyi kripto inovasyonu için “kritik bir merkez” olarak tanımladı. Ayrıca, yüksek benimseme oranları ve artan finansal katılım ile her iki yöne de çekildi.

Ripple, SEC davasına rağmen Latin Amerika’da büyümeye devam ediyor. Şirket, sınır ötesi ödemeler sunmak için Brezilya’da Mercado Bitcoin ile 1 milyar dolarlık bir ortaklık kurdu. Ripple, Latin Amerika’daki genişlemesinin ortasında “haftalar içinde” USD stablecoin’i piyasaya sürecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir