USD34,19
EURO37,23
JPY0,229500
RUB0,353000
GBP44,56
EURO/USD1,09
BIST8.823,91
GR. ALTIN2.945,45
BTC67.789,72
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Ripple, SEC Davasında Temyiz Sürecini Başlattı: 2026’ya Kadar Sürüyor

Ripple, SEC Davasında Temyiz Sürecini Başlattı: 2026’ya Kadar Sürüyor

Ripple, SEC Davasında Temyiz Sürecini Başlattı: 2026'ya Kadar Sürüyor
Ripple, SEC Davasında Temyiz Sürecini Başlattı: 2026'ya Kadar Sürüyor
service

Ripple Labs’ın Baş Hukuk Görevlisi Stuart Alderoty, Ripple ile Amerika Birleşik Devletler Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki devam eden davanın bir sonraki adımlarını paylaştı. SEC, 2020 yılında XRP’nin menkul kıymet olarak sınıflandırılması ve Ripple’ın bu token satışlarını ABD yasalarına göre kaydettirmeden yapıp yapmadığı üzerine dava açmıştı.

Temyiz Sürecinin Adımları

Hukuki mücadele temyiz aşamasına girerken, taraflar sürecin 2026 yılına kadar uzayabileceği öngörüsüyle hazırlıklarını sürdürüyor. Alderoty, SEC’nin temyiz başvurusunun nedenlerini ve Ripple’ın çapraz temyizini, şirketin Swell konferansında anlattı. SEC’nin 16 Ekim 2024’e kadar dava etmek istediği konuları belirten Form C’yi sunması gerektiğini belirtti.

Ripple, SEC Davasında Temyiz Sürecini Başlattı: 2026'ya Kadar Sürüyor

Ripple’ın Çapraz Temyiz Noktaları

Ripple, iki hafta içinde kendi Form C’sini sunarak çapraz temyizini başlatacak. Şirket, orijinal kararda belirlenen ve bazı kurumsal XRP satışlarının kayıtsız menkul kıymet işlemi olduğu hükmüne itiraz edecek. “Bu temyizin SEC’in aleyhine sonuçlanacağını düşünüyoruz,” diyen Alderoty, İkinci Daire Temyiz Mahkemesi’nde temyizlerin çoğunluğunun bölge mahkemesi kararlarını onayladığını belirtti.

Ripple, SEC Davasında Temyiz Sürecini Başlattı: 2026’ya Kadar Sürüyor

Ripple, çapraz temyizinde, hakim Analisa Torres’un kurumsal XRP satışlarının menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği kararının belirli hükümlerine odaklanıyor. Şirket, bu satışların “yatırım sözleşmeleri” içermediğini ve bu nedenle menkul kıymet olmadığı iddiasında.

Ripple’ın Yeni Sabit Coin’i RLUSD

Ripple, hukuki mücadelesinin yanı sıra küresel operasyonlarını genişletmeye devam ediyor ve yeni sabit coin RLUSD’yi tanıttı. RLUSD, hızlı ve daha ucuz sınır ötesi ödemeleri mümkün kılmak için tasarlandı ve New York’un katı düzenleyici çerçevesi altında çıkarılacak.

Ripple ile SEC arasındaki dava, kripto para piyasası için önemli hukuki içtihatlar oluşturma potansiyeline sahip. Temyiz sürecinin sonucu, diğer kripto şirketleri için de yol gösterici olabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir