USD34,23
EURO37,32
JPY0,229600
RUB0,352900
GBP44,79
EURO/USD1,09
BIST8.860,30
GR. ALTIN2.937,30
BTC66.815,74
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Ripple, Yeni Stablecoin’i RLUSD İçin 8 Borsa Ortağı Açıkladı

Ripple, Yeni Stablecoin’i RLUSD İçin 8 Borsa Ortağı Açıkladı

Ripple, Yeni Stablecoin'i RLUSD İçin 8 Borsa Ortağı Açıkladı
Ripple, Yeni Stablecoin'i RLUSD İçin 8 Borsa Ortağı Açıkladı
service

Ripple, yakında piyasaya süreceği stablecoin’i RLUSD için ilk borsa ve platform ortaklarını açıkladı. Şirket, Uphold, Bitstamp, Bitso, MoonPay, Independent Reserve, CoinMENA ve Bullish ile iş birliği yapacağını duyurdu. Piyasaya sürüldüğünde B2C2 ve Keyrock gibi piyasa yapıcılar da RLUSD’nin likiditesini destekleyecek.

Fiat ve Kripto Arasında Güvenli Bir Köprü Olacak

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, yaptığı açıklamada “İlk borsa ortaklarımız RLUSD için net bir talep ve regülasyonlara uyuma verdiğimiz önem sayesinde Ripple’ın stablecoin’i kurumsal stablecoin’lerin altın standardı olmayı hedefliyor.” dedi. Garlinghouse, RLUSD’nin XRP ve diğer kripto paralarla birlikte sınır ötesi ödemelerde hız, güvenilirlik ve maliyet avantajı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Ripple, Yeni Stablecoin'i RLUSD İçin 8 Borsa Ortağı Açıkladı

RLUSD

RLUSD, Ripple’ın sınır ötesi ödeme ağında kullanılmak üzere geliştirildi ve kurumsal kullanım için tasarlandı. Gerçek zamanlı küresel ödemeleri kolaylaştırmayı amaçlayan stablecoin, fiat ve kripto paralar arasında güvenli bir köprü görevi görecek. Ayrıca emtia ve menkul kıymetler gibi gerçek dünya varlıklarının tokenleştirilmesini de destekleyecek.

Deneyimli İsimler RLUSD Danışma Kurulunda

Şirket, RLUSD’nin her bir tokeninin ABD doları mevduatları, ABD devlet tahvilleri ve nakit benzeri varlıklarla yüzde 100 destekleneceğini açıkladı. Stablecoin, XRP Ledger ve Ethereum Blockchain’inde piyasaya sürülecek ve New York Trust Company lisansı altında çıkarılacak. Böylece RLUSD geliştiriciler ve kullanıcılar için düzenlemelere uygun, likit ve güvenilir bir stablecoin sunmayı hedefliyor.

Deneyimli İsimler RLUSD Danışma Kurulunda

Ripple, RLUSD’nin piyasaya sunulmasına rehberlik edecek bir Danışma Kurulu da oluşturduğunu duyurdu. Kurulda FDIC’nin eski başkanı Sheila Bair, CENTRE Consortium’un eski CEO’su ve JPMorgan yöneticisi David Puth ve Ripple kurucu ortağı Chris Larsen yer alacak.

Deneyimli İsimler RLUSD Danışma Kurulunda

Sheila Bair, stablecoin’lerin finansal altyapıyı modernize etmede ve finansal kapsayıcılığı artırmada önemli rol oynayacağını vurgulayarak, “Dijital varlık sektörü büyürken, sorumlu yeniliklerin benimsenmesi, tüketiciyi koruma ve finansal istikrar için kritik olacak.” dedi.

Deneyimli İsimler RLUSD Danışma Kurulunda

David Puth ise stablecoin’lerin geleneksel finans ile kripto piyasası arasında gerekli dengeyi sağlayacağını belirtti. Puth, “Stablecoin’ler, işlemler için gereken istikrarı sağlarken Blockchain teknolojisi sayesinde şeffaflık ve verimlilik sunuyor” ifadelerini kullandı.

Deneyimli İsimler RLUSD Danışma Kurulunda

Ripple CEO’su Garlinghouse, geçen ayki Korea Blockchain Week etkinliğinde yaptığı konuşmada RLUSD’nin piyasaya sürülmesinin “haftalar içinde” gerçekleşeceğini ancak kesin bir tarih vermediklerini söylemişti. Ayrıca Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kriptoya karşı “düşmanca” tutumu nedeniyle ülkede Ripple’ı halka arz etmeyi düşünmediklerini açıklamıştı.

Ripple, RLUSD adını verdiği yeni stablecoin’ini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirket, stablecoin’in ABD doları mevduatları ve ABD devlet tahvilleri ile destekleneceğini açıkladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir