USD34,21
EURO37,86
JPY0,238900
RUB0,362700
GBP45,41
EURO/USD1,11
BIST9.351,22
GR. ALTIN2.936,18
BTC62.451,96
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Ripple’ın Yeni Stablecoin’i XRP’nin Fiyatını Artıracak mı? İşte Detaylar

Ripple’ın Yeni Stablecoin’i XRP’nin Fiyatını Artıracak mı? İşte Detaylar

Ripple’ın Yeni Stablecoin’i XRP’nin Fiyatını Artıracak mı? İşte Detaylar
Ripple’ın Yeni Stablecoin’i XRP’nin Fiyatını Artıracak mı? İşte Detaylar
service

Ripple, yakında piyasaya süreceği RLUSD stablecoin’inin XRP’nin fiyatını olumlu yönde etkileyeceğini açıkladı. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, 2024 Korea Blockchain Week (KBW) etkinliğinde RLUSD’in “aylar değil, haftalar içinde” piyasaya sunulacağını belirtti. Bu açıklamanın ardından kripto para endüstrisi RLUSD’in piyasaya sürülmesini ve Ripple üzerinde yaratacağı etkiyi beklemeye geçti.

RLUSD’in XRP Üzerindeki Etkisi

Ripple içinden sızan bilgiler, RLUSD’in XRP’nin fiyatını destekleyeceğini gösteriyor. Ripple’ın On-Demand Liquidity (ODL) adlı ürünü üzerinde çalışan eski bir Ripple çalışanı, RLUSD’in XRP ile eşleştirileceğini ve global kripto para borsalarında listelenmesi nedeniyle altcoin’e likidite çekeceğini açıkladı.

Ripple’ın Yeni Stablecoin’i XRP’nin Fiyatını Artıracak mı? İşte Detaylar

Endüstri Tepkileri ve Eleştiriler

Diğer yandan Ripple’ın RLUSD planına karşı eleştiriler de bulunuyor. Jungle adlı Ripple eleştirmeni, RLUSD’in XRPL üzerinde gerekli özelliklerden yoksun olacağını ve stablecoin’in önce Ethereum’da piyasaya sürüleceği yönündeki söylentilere dikkat çekti. Jungle, Ripple geliştirme ekibini hedef alarak XRP’nin artık en üst üç Blockchain arasında olmadığını belirtti.

Uzmanların Görüşleri

Uzmanlar, RLUSD’in XRP fiyatını yükseltebileceği konusunda hemfikirler. 24hrsCrypto adlı YouTuber, RLUSD’in işlemler için istikrarlı bir değer sağlayacağını ve bu sayede XRP’nin köprüleme yeteneklerinin piyasa değerini artıracağını ifade etti. Ripple CTO’su David Schwartz ise RLUSD’in USDT ve USDC gibi perakende yatırımcılar tarafından borsalardan temin edilebileceğini belirtti.

RLUSD’nin Etkisi

Ripple, RLUSD coin’inin Ethereum ve XRP Ledger Blockchain’leri üzerinden 28 Eylül’den bu yana basmaya başladı. Bu hazırlıkların stablecoin’in başarılı bir şekilde lansmanı için kritik olduğu düşünülüyor. XRP’nin fiyatı ise son kırılım sonrası 0.60 dolar eşiğinin işlem görüyor. Yaşanan gelişmeler sonrası bazı analizciler fiyatın 1,32 dolara kadar yükselmesini bekliyor. Ancak, piyasa dinamiklerine bağlı olarak fiyatın düşme riski de göz önünde bulunduruluyor.

RLUSD’in piyasaya sürülmesi, XRP’nin geleceği açısından önemli bir dönemeç olarak kabul ediliyor. Stablecoin’in başarısı, Ripple’ın genel stratejisi ve XRP’nin piyasadaki konumunu güçlendirebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir