USD34,25
EURO37,66
JPY0,231900
RUB0,356200
GBP44,89
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
GR. ALTIN2.914,74
BTC63.719,19
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Robinhood Hukuk Direktörü, Trump’ın Başkanlığı Durumunda SEC Başkanı Olabilir mi? – 4 Aday İçin Kritik Seçim

Robinhood Hukuk Direktörü, Trump’ın Başkanlığı Durumunda SEC Başkanı Olabilir mi? – 4 Aday İçin Kritik Seçim

Robinhood Hukuk Direktörü, Trump'ın Başkanlığı Durumunda SEC Başkanı Olabilir mi? - 4 Aday İçin Kritik Seçim
Robinhood Hukuk Direktörü, Trump'ın Başkanlığı Durumunda SEC Başkanı Olabilir mi? - 4 Aday İçin Kritik Seçim
service

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın 2024’te yeniden seçilmesi halinde, Robinhood Hukuk Direktörü Dan Gallagher’ın, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı olarak görev alması bekleniyor. Gallagher, Trump’ın başkanlığı durumunda SEC Başkanı olma ihtimali üzerine konuştu ve yeni SEC Başkanı’nın “finansal inovasyonun ön saflarında” kalmaya çalışacağını belirtti. Bu durum, SEC’nin kripto para birimleriyle ilgili düzenlemelerde önemli değişiklikler getirmesi anlamına gelebilir.

Robinhood Yöneticisi SEC Başkanı mı Olacak?

Robinhood’un kripto birimi Robinhood Crypto, Mayıs ayında SEC’den bir Wells Notice aldı. Bu notice, SEC’nin Robinhood’a karşı yasal işlem başlatma ihtimaline işaret ediyor. Gallagher, SEC Başkanı olarak görev alması durumunda SEC’nin kripto endüstrisi ile olan ilişkisini yeniden şekillendirmesi bekleniyor. Gallagher, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “SEC’de çeşitli görevlerde bulunma ayrıcalığına sahip oldum. Kurumu çok önemsiyorum ve yeni SEC Başkanından beklentim, piyasalara erişimi teşvik etmesi ve ABD’nin finansal inovasyonun ön saflarında yer almaya devam etmesini sağlamasıdır.” dedi.

Robinhood Hukuk Direktörü, Trump'ın Başkanlığı Durumunda SEC Başkanı Olabilir mi? - 4 Aday İçin Kritik Seçim

SEC ile Kripto Endüstrisi Arasındaki Mücadele Devam Ediyor!

SEC ile kripto endüstrisi arasındaki gerilim, yıllar içinde arttı. SEC, kripto borsalarının kuruma kaydolması gerektiği konusunda ısrarcı. Ancak kripto firmaları, SEC’e kaydolmanın mümkün olmadığını iddia ediyor. SEC ayrıca Coinbase, Kraken ve Binance gibi büyük kripto firmalarına karşı yasal işlem başlattı. Gallagher, SEC Başkanı olarak görev alması durumunda, SEC’nin kripto endüstrisini düzenleme yaklaşımını yeniden değerlendirmesi bekleniyor.

Başka SEC Başkanı Adayları da Var!

Gallagher geçen ay bir kongre oturumunda, Robinhood’un kripto işini tartışmak için SEC ile bir buçuk yıl boyunca görüşmeler yaptığını söyledi. Gallagher, “Başkan Gensler’in net bir şekilde kayıt olma çağrısını duyduk. Ancak deneyimli menkul kıymet avukatları olarak kolları sıvayacağımızı düşündük.” dedi. Trump’ın yeniden seçilmesi durumunda SEC Başkanı Gary Gensler’in yerini alacak diğer isimler arasında eski Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu Başkanı Chris Giancarlo, eski SEC Genel Danışmanı Robert Stebbins ve mevcut Cumhuriyetçi SEC Komisyon Üyesi Hester Peirce yer alıyor. Peirce, görev süresi 2025 yılında sona erdikten sonra kurumdan ayrılmayı planladığını söyledi.

Trump’ın yeniden seçilmesi durumunda, yeni SEC Başkanı’nın kim olacağı ve kripto endüstrisi üzerinde ne gibi etkiler yaratacağı merak konusu. SEC Başkanı seçimi, kripto endüstrisinin geleceği açısından büyük önem taşıyor. SEC’nin kripto para birimleri ile ilgili düzenlemeleri, endüstrinin gelişimi ve yatırımcıların güvenliği için büyük önem taşıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir