USD34,11
EURO38,11
JPY0,238000
RUB0,368300
GBP45,42
EURO/USD1,12
BIST9.957,17
GR. ALTIN2.861,04
BTC63.529,45
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Rönesans Enerji, Yeşil Finansman Çerçevesi ile 2.000 MW Hedefliyor

Rönesans Enerji, Yeşil Finansman Çerçevesi ile 2.000 MW Hedefliyor

Rönesans Enerji, Yeşil Finansman Çerçevesi ile 2.000 MW Hedefliyor
Rönesans Enerji, Yeşil Finansman Çerçevesi ile 2.000 MW Hedefliyor
service

Türkiye’nin en büyük 3 yeşil enerji şirketinden biri olma hedefiyle yatırımlarını hızlandıran Rönesans Enerji, sektörde bir ilke imza atarak Yeşil Finansman Çerçevesi’ni yayınladı. Bu çerçeve, yenilenebilir enerji yatırımlarına daha kolay erişim sağlayarak Türkiye’nin sürdürülebilir enerji hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Yeşil Finansman Çerçevesi’nin Önemi

Rönesans Enerji, yayınladığı Yeşil Finansman Çerçevesi ile SPK yeşil borçlanma araçları kriterlerine uyumu sağlayarak sektörde öncü bir rol üstleniyor. Bu çerçeve, Uluslararası Sermaye Piyasası Birliği’nin (ICMA) Yeşil Tahvil İlkeleri’ne, Kredi Piyasası Birliği’nin (LMA), Kredi Sendikasyon ve Ticaret Birliği’nin (LSTA) ve Asya-Pasifik Kredi Piyasası Birliği’nin (APLMA) Yeşil Kredi İlkeleri’ne ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) Yeşil Borçlanma Aracı, Sürdürülebilir Borçlanma Aracı, Yeşil Kira Sertifikası, Sürdürülebilir Kira Sertifikası Rehberi’ne uyum sağlıyor. Bu sayede hem ulusal hem de uluslararası piyasalarda yeşil borçlanma işlemlerinde kullanılabilecek.

Rönesans Enerji, Yeşil Finansman Çerçevesi ile 2.000 MW Hedefliyor

Kapsamlı Uygunluk Kriterleri

Rönesans Enerji’nin Yeşil Finansman Çerçevesi, Türkiye’deki enerji üretim sektöründeki en geniş kapsamlı çerçevelerden biri olarak öne çıkıyor. Hidroelektrik, rüzgâr ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına ek olarak, biyoenerji, jeotermal, elektrik depolama sistemlerini ve geleceğe yönelik hazırlık için yeşil hidrojen üretimi ve hidrojen depolama teknolojilerini de kapsıyor. Bu özelliğiyle Türkiye’de hidrojen teknolojilerini kapsayan ilk çerçevelerden biri olma özelliğini taşıyor.

2.000 MW Hedefi

Rönesans Enerji, Yeşil Finansman Çerçevesi’nin sağladığı avantajlarla 2028 yılına kadar 2.000 MW’lık yeşil enerji yatırımı yapmayı hedefliyor. Mevcut projelerin devreye alınmasıyla 2026 sonunda 700 MW’ın üzerinde bir kurulu güce ulaşmayı hedefliyor. Beş yıl içinde ise Türkiye’nin Ulusal Enerji Planı’na göre hedeflenen yeşil enerji yatırımlarının yaklaşık yüzde 7 ile 10’unu gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

ING Grubu’nun Desteği

ING Grubu, Rönesans Enerji’nin Yeşil Finansman Çerçevesi’nin hazırlanma ve yayınlanma sürecinde sürdürülebilirlik danışmanlığı sağladı. ING Grubu, sürdürülebilirliği stratejik öncelikleri arasında konumlandırıyor ve yenilenebilir enerjiye yönelik finansmanını 2025 yılına kadar üç katına çıkararak yıllık 7,5 milyar Euro’ya ulaşmayı hedefliyor.

Rönesans Enerji’nin Yeşil Finansman Çerçevesi, Türkiye’nin enerji sektörünün dönüşümünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu çerçeve, yenilenebilir enerji yatırımlarına daha kolay erişim sağlayarak Türkiye’nin sürdürülebilir geleceğine katkıda bulunmayı hedefliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir