Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Reşetnikov, ülke ekonomisinin büyüme yerine enflasyonla mücadeleye odaklandığını açıkladı. Ekonomik stratejilerde önemli değişiklikler dikkat çekiyor.
Rusya Ekonomisinin Önceliği Artık Büyüme Değil
Maksim Reşetnikov, parlamento önündeki konuşmasında, ekonomide büyümenin artık öncelikli hedef olmadığını belirtti. Bu değişim, sektörlerde yavaşlama ve sipariş düşüşleriyle kendini gösteriyor.
Para Politikasındaki Sıkılaşma Devam Ediyor
Reşetnikov, para politikasındaki sıkılığın sürdüğüne dikkat çekerek, ekonomik soğumanın ana göstergelerde açıkça görüldüğünü ifade etti.
Hükümetin Enflasyonla Mücadele Stratejisi
Rusya hükümeti, enflasyonu makroekonomik istikrarı koruyarak düşürmeye odaklanıyor. Kamu borçlanması kontrol altında tutuluyor ve özel sektör yatırımları teşvik ediliyor.
Ekonomistlerin Büyüme Beklentisi Düşük
Geçen yıl yüzde 4 büyüyen Rus ekonomisinin bu yıl yüzde 1-2 arasında büyümesi bekleniyor. Enflasyonla mücadele, büyüme hızını etkiliyor.
Rusya, enflasyonla mücadele için ekonomik büyümeden ödün vermeye hazır. Hükümet, istikrarı korumak için stratejik adımlar atıyor.