USD34,16
EURO38,17
JPY0,241000
RUB0,362600
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
GR. ALTIN2.918,51
BTC65.711,95
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. SEC Başkanı Gensler’den Kripto Para Piyasasına Sert Uyarı: ‘Uzun Sürmeyecek!’

SEC Başkanı Gensler’den Kripto Para Piyasasına Sert Uyarı: ‘Uzun Sürmeyecek!’

SEC Başkanı Gensler'den Kripto Para Piyasasına Sert Uyarı: 'Uzun Sürmeyecek!'
SEC Başkanı Gensler'den Kripto Para Piyasasına Sert Uyarı: 'Uzun Sürmeyecek!'
service

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto para sektörünün düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu belirterek, son dönemde yaşanan çöküşlerin yatırımcı korumasının önemini ortaya koyduğunu söyledi.

Gensler: Kripto Para Alanının Hayatta Kalması Buna Bağlı!

SEC Başkanı Gary Gensler, CNBC’ye verdiği röportajda, kripto para sektörünün hayatta kalmasının yatırımcı korumasına bağlı olduğunu belirtti. Gensler, 2022’de FTX, Three Arrows Capital, Celsius ve Genesis gibi firmaların çöküşünü örnek göstererek, bu tür olayların yatırımcı korumasının gerekliliğini gözler önüne serdiğini ifade etti.

SEC Başkanı Gensler'den Kripto Para Piyasasına Sert Uyarı: 'Uzun Sürmeyecek!'

Kripto Para Düzenlemesi

Gensler, çoğu kripto para biriminin menkul kıymet olduğunu belirterek, kripto platformlarının SEC’e kaydolması çağrısını yineledi. Ancak Bitcoin’in bir istisna olduğunu ve bir menkul kıymet olmadığını vurguladı.

Gensler’den Trump ve Harris’e Kripto Açıklaması

Gensler, Başkan adayları Donald Trump ve Kamala Harris’in kriptoya yönelik açıklamalarına ilişkin görüşlerini paylaştı. Trump’ın kripto projeleri ve Gensler’i görevden alma sözü hakkında yorum yapmayı reddeden Gensler, yatırımcı korumasının inovasyonun geliştirilmesine yardımcı olduğunu vurguladı.

SEC Başkanı Gary Gensler, kripto para sektörünün düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu ve yatırımcı korumasının önemini vurgulayarak, bu sektörün düzenleme olmadan uzun süre ayakta kalamayacağını söyledi. Gensler ayrıca Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını teyit etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir