USD34,25
EURO37,09
JPY0,226300
RUB0,353500
GBP44,54
EURO/USD1,08
BIST8.869,43
GR. ALTIN3.015,30
BTC66.974,31
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. SEC Başkanı Gensler’in Kongre İfadesi Kripto Dünyasını Beklentiyle Dolduracak

SEC Başkanı Gensler’in Kongre İfadesi Kripto Dünyasını Beklentiyle Dolduracak

SEC Başkanı Gensler'in Kongre İfadesi Kripto Dünyasını Beklentiyle Dolduracak
SEC Başkanı Gensler'in Kongre İfadesi Kripto Dünyasını Beklentiyle Dolduracak
service

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Kongre’de 24 ve 25 Eylül tarihlerinde ifade verecek. Kripto piyasası, SEC’in altcoinlere yönelik agresif yaklaşımı nedeniyle bu açıklamalara odaklanmış durumda.

SEC Başkanı Konuşacak

SEC Başkanı, Finansal Hizmetler Komitesi ve ABD Senatosu Bankacılık Komitesi önünde ifade verecek. Gensler’in açıklamaları, hem partizan çizgiler hem de politik eğilimler açısından yoğun inceleme altında olan liderliğinden dolayı merakla bekleniyor. Cumhuriyetçi komisyon üyeleri yıllardır SEC’in kripto paralara karşı negatif ayrımcı duruşunu eleştiriyor.

SEC Başkanı Gensler'in Kongre İfadesi Kripto Dünyasını Beklentiyle Dolduracak

Gensler’in Destekçileri Azalıyor

Blockchain Association Hükümet İlişkileri Direktörü Ron Hammond’a göre Gensler her iki partiden de zor sorularla karşı karşıya kalacak. Hammond bu seferki oturumların önceki oturumlardan farklı olacağını belirtti. İlk kez Gensler diğer SEC Komisyon Üyeleriyle birlikte ifade verecek ve bu durum oturumları daha da önemli hale getiriyor. Demokrat liderlerin politikalarını savunması beklenirken, Cumhuriyetçilerin ajansın yönünü sorgulayarak baskı yapması olası.

SEC’in Kripto Baskısı Tepki Çekiyor

Gary Gensler liderliğindeki SEC, kripto topluluğu ve yasama üyeleri tarafından ağır eleştirilere maruz kalmaya devam ediyor. Son örnekte Meclis Çoğunluk Başkanı Tom Emmer ve Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry, ajansın kripto airdrop’larını menkul kıymet olarak sınıflandırmasını eleştirdi. Yasama üyeleri, Gensler’e yazdıkları mektupta airdrop’ların blockchain geliştirmesi ve merkezsizleşme için önemli olduğunu belirttiler. Ajansı ‘düşmanca bir düzenleyici ortam’ yaratmakla suçlayan bu mektup, kripto topluluğunda büyük yankı uyandırdı.

Gensler’in Kongre’deki ifadesi, kripto düzenlemeleri ve SEC’in gelecekteki politikaları açısından kritik bir öneme sahip olabilir. Piyasa aktörleri ve yatırımcılar bu oturumların sonuçlarını yakından takip ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir