USD34,10
EURO38,09
JPY0,238400
RUB0,369600
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.875,16
BTC63.128,78
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. SEC Üyeleri Kongre’de: Ethereum Tartışması Yeniden Alevlenecek mi?

SEC Üyeleri Kongre’de: Ethereum Tartışması Yeniden Alevlenecek mi?

SEC Üyeleri Kongre'de: Ethereum Tartışması Yeniden Alevlenecek mi?
SEC Üyeleri Kongre'de: Ethereum Tartışması Yeniden Alevlenecek mi?
service

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) beş üyesi, Ethereum’un menkul kıymet statüsüyle ilgili tartışmanın yeniden alevlenebileceği bir ortamda gelecek hafta Kongre’de ifade verecek. Piyasa analistleri, SEC’in bu ifadeler sırasında Ethereum’un menkul kıymet statüsü hakkındaki görüşlerini netleştirmesini bekliyor.

Tüm SEC Üyeleri İfade Verecek

Fox Business muhabiri Eleanor Terret, gelecek hafta tüm SEC üyelerinin Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde ifade vereceğini duyurdu. Bu, 2019’dan bu yana ilk kez beş SEC üyesinin aynı anda Kongre önünde yer alması olacak. SEC Başkanı Gary Gensler, önümüzdeki Çarşamba günü ayrı bir oturumda ifade verecek.

SEC Üyeleri Kongre'de: Ethereum Tartışması Yeniden Alevlenecek mi?

Ethereum’un Menkul Kıymet Tartışması Sürecek mi?

Kripto para avukatı MetaLawMan, yaklaşan SEC ifadesine ilişkin yorumunda, tüm komiserlerin hazır bulunacak olmasına şaşırdığını belirtti. Sosyal medyada, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry’nin SEC Başkanı Gary Gensler’e Ethereum’un (ETH) bir menkul kıymet mi yoksa emtia mı olduğunu sorup sormayacağını merak ettiğini dile getirdi.

SEC Üyeleri Kongre'de: Ethereum Tartışması Yeniden Alevlenecek mi?

SEC Başkanı Gary Gensler’in Görevi Tehlikede mi?

Geçtiğimiz haftalarda çıkan raporlara göre, Gary Gensler’in işe alım süreçlerinde federal yasaları ihlal ettiği ve siyasi eğilimleri dikkate aldığı iddia ediliyor. Bazı kaynaklar, bu soruşturmalar sonucunda SEC Başkanı Gensler’in görevini kaybedebileceğini öne sürüyor.

Eski SEC Yetkilileri İfade Verecek

Kripto para düzenlemeleriyle ilgili son duruşmada, eski SEC yetkililerinin düzenleyici kuruma karşı ifade vermesi bekleniyor. Bu isimler arasında Robinhood Markets’ın Baş Hukuk Sorumlusu Dan Gallagher ve Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP’den ortak Michael Liftik bulunuyor. Her iki isim de SEC ile güçlü bağlara sahip.

Ethereum’un Yasal Statüsü Belirsizliğini Koruyor

Ethereum fiyatı son dönemde düşüş eğiliminde olup, son zamanlarda 2.300 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Bazı piyasa analistleri, ETH fiyatının dip seviyeye ulaştığını ve büyük yatırımcıların birikimlerinin gelecekte daha fazla yükselişe yol açabileceğini düşünüyor.

Gelecek hafta tüm SEC komiserlerinin yapacağı ifade, kripto para piyasaları ve düzenleyici politikalar açısından önemli bir gelişme olarak görülüyor. Özellikle Ethereum’un yasal statüsü konusundaki belirsizlik, yatırımcılar ve sektör temsilcileri tarafından yakından takip ediliyor. SEC’in yaklaşımı ve komiserlerin vereceği ifadeler, kripto para düzenlemelerinin geleceği üzerinde belirleyici olabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir