Şekerbank, yurtdışında satılmak üzere 350 milyon dolar veya muadili Türk Lirası ya da yabancı para tutarında borçlanma aracı ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuru yaptığını açıkladı. Bankanın ihraç tavanına ilişkin detaylar kamuoyuyla paylaşıldı.
Şekerbank’tan ihraç tavanı açıklaması
Şekerbank, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, 28 Ocak 2025 tarihine kadar geçerli olmak üzere 350 milyon dolar veya muadili Türk Lirası ya da yabancı para tutarında borçlanma aracı ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulunduğunu duyurdu. Açıklamada, ihraç tavanının yurtdışında satılmak üzere planlandığı ifade edildi.
Yeşil, sürdürülebilir ve sosyal tahvil seçenekleri
Bankanın açıklamasında, ihraçların sabit veya değişken faizli, çeşitli vadelerde ve birden fazla seferde gerçekleştirilebileceği belirtildi. Ayrıca, ihraçların yeşil, sürdürülebilir ve sosyal tahvil veya bono niteliklerine sahip olabileceği ifade edildi. Bu tahvillerin, Bankaların Özkaynaklarına İlişkin Yönetmelik’te belirtilen niteliklere uygun şekilde düzenleneceği vurgulandı.
Piyasa koşullarına göre faiz ve vade belirlenecek
Şekerbank, ihraçların faiz oranı ve vadesinin, piyasa koşullarına göre şekilleneceğini açıkladı. Banka, bu girişimin sürdürülebilir finansman hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olduğunu belirtti.
Şekerbank’ın borçlanma ihracı için yaptığı bu başvuru, bankanın sürdürülebilir finansman hedefleri doğrultusunda stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor. Piyasa koşullarına göre şekillenecek ihraç detaylarının ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.