USD34,10
EURO38,09
JPY0,238400
RUB0,369600
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.875,16
BTC63.128,78
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Siemens, 300 Milyon Euroluk Blockchain Tahviliyle Rekor Kırdı!

Siemens, 300 Milyon Euroluk Blockchain Tahviliyle Rekor Kırdı!

Siemens, 300 Milyon Euroluk Blockchain Tahviliyle Rekor Kırdı!
Siemens, 300 Milyon Euroluk Blockchain Tahviliyle Rekor Kırdı!
service

Alman sanayi devi Siemens, Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından yürütülen bir deneyin parçası olarak Blockchain teknolojisini kullanarak 300 milyon Euro (330 milyon dolar) değerinde bir dijital tahvil ihraç ettiğini duyurdu. Bu girişim, geleneksel finansal araçlar için Blockchain kullanımının araştırılmasında önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

Blockchain Tabanlı Tahvil İhracında Rekor Hızlara Ulaşıldı

Siemens’in bu tahvili, BayernLB, DekaBank, DZ BANK, Helaba ve Baden-Württemberg Eyalet Bankası dahil olmak üzere büyük Alman finans kuruluşlarından yatırım aldı. Deutsche Bank’ın da ihraç sürecine dahil olması, geleneksel finans oyuncuları arasında Blockchain tabanlı varlıklara olan ilginin arttığını gösteriyor. Bu son tahvil ihracı, Siemens’in Blockchain teknolojisiyle ilgili geçmiş deneyimlerinin bir parçası niteliğinde. Siemens geçen yıl Polygon (MATIC) Blockchain’inde 60 milyon Euro’luk bir tahvil ihraç etmişti ve bu tahvilin ihracı iki gün sürmüştü. Mevcut tahvil ihracı ise dakikalar içinde tamamlandı, bu da işlem hızı ve işlem verimliliğinde önemli bir ilerleme kaydedildiğini gösteriyor. Siemens’in Kurumsal Saymanı Peter Rathgeb, “Birkaç dakika içinde gerçekleşen otomatik işlem bu yeni teknolojinin muazzam potansiyelini gösteriyor ve dijital dönüşümü sürekli olarak şekillendirmede öncü bir rol oynama stratejimizi doğruluyor.” dedi.

Siemens, 300 Milyon Euroluk Blockchain Tahviliyle Rekor Kırdı!

Blockchain Teknolojisinin Kullanılmasının Potansiyeli Açığa Çıkıyor

Siemens’in özel bir Blockchain üzerinde gerçekleştirdiği bu tahvil ihracı, ECB’nin operasyonel faaliyetlerinde Blockchain teknolojisinin kullanımının potansiyelini test etmeye yönelik daha geniş çabasının bir parçası. Deneme, Blockchain teknolojisini geleneksel finansal sistemlerle entegre etmenin fizibilitesini değerlendirmeyi ve potansiyel olarak dijital tahvillerin ve diğer token’ine edilmiş gerçek dünya varlıklarının daha geniş bir şekilde benimsenmesinin önünü açmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz ay Almanya’nın en büyük kalkınma bankası KfW, dijital tahvil ihracına hazırlık için Boerse Stuttgart Digital ile işbirliği yaparken, İtalya’nın devlete ait kalkınma bankası Cassa Depositi e Prestiti SpA ve kredi şirketi Intesa Sanpaolo Temmuz ayında Polygon’da bir tahvil ihracını tamamlamalarıyla gündeme gelmişlerdi.

Siemens, 300 milyon Euro’luk Blockchain tabanlı tahvil ihracı ile dijital dönüşümde öncü rolünü bir kez daha kanıtladı. Bu girişim, Blockchain teknolojisinin finansal sektördeki potansiyelini ve gelecekte daha geniş bir kullanım alanına sahip olmasını gösteriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir