USD34,26
EURO37,38
JPY0,229300
RUB0,358400
GBP44,77
EURO/USD1,09
BIST8.699,19
GR. ALTIN2.919,40
BTC65.831,86
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Akaryakıt, alkol ve sigaraya tarihi zam kapıda! 1 Temmuz’dan itibaren…

Akaryakıt, alkol ve sigaraya tarihi zam kapıda! 1 Temmuz’dan itibaren…

Türkiye'de tüketiciyi yakından ilgilendiren akaryakıt, alkol ve sigaraya tarihi zam kapıda! Bu ürünlere büyük oranda zam yapılması bekleniyor. 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon oranlarına göre ayarlanacak ÖTV, fiyatları yukarı çekecek.

sigaraya tarihi zam kapıda
sigaraya tarihi zam kapıda
service

Akaryakıt, alkol ve sigaraya tarihi zam kapıda, Temmuz ayında tüketicileri büyük fiyat artışları bekliyor.

sigaraya tarihi zam kapıda

31 Mart’tan bu yana dolar kurunun gösterdiği yatay seyir, akaryakıt başta olmak üzere birçok temel tüketim malında fiyat istikrarını korumuştu. Ancak bu durum, 3 Temmuz itibarıyla değişecek. TÜİK’in açıklayacağı haziran ayı enflasyon verileri, yılın ilk yarısındaki TÜFE oranlarını netleştirecek ve bu da günlük yaşamda sıkça kullandığımız ürünlerin ÖTV’sinde yaklaşık %20’lik bir artışa yol açacak.

ÖTV Artışıyla Akaryakıt, Alkol ve Sigaraya Tarihi Zam Kapıda

ÖTV’deki bu artış, akaryakıt, alkollü içecekler ve sigara fiyatlarında önemli zamların yaşanmasına neden olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın herhangi bir müdahalede bulunmaması durumunda, bu ürünlerin fiyatlarında en az %17,87 oranında bir artış bekleniyor. Uzmanlar, zam oranının %20’ye ulaşabileceğini öngörüyor.

Akaryakıt ve Sigarada Beklenen Zam Miktarları

Mevcut fiyat tarifesine göre %20’lik bir ÖTV artışı gerçekleşirse, benzin ve dizel akaryakıt fiyatlarında yaklaşık 3 lira civarında bir artış bekleniyor. Sigara fiyatlarına gelecek bu zamla birlikte, piyasadaki en ucuz sigara paketinin 66 lira olması, bazı markalarda ise fiyat artışlarının 15 lirayı aşması öngörülüyor.

Trafik Sigortasında da Zam Beklentisi

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), zorunlu trafik sigortası primlerindeki artış oranını belirleyen genelgeyi yayımladı. Genelgeye göre, 2024 yılı temmuz ayından itibaren araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan azami primler %3,5 oranında artırılacak ve bu uygulama 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir