USD34,23
EURO37,08
JPY0,227900
RUB0,354200
GBP44,56
EURO/USD1,08
BIST8.654,39
GR. ALTIN2.992,16
BTC67.645,18
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sistem Global, 165 Milyon Euro’luk Yatırımla Büyüyor: Mediterra Capital Ortaklığı

Sistem Global, 165 Milyon Euro’luk Yatırımla Büyüyor: Mediterra Capital Ortaklığı

Sistem Global, 165 Milyon Euro'luk Yatırımla Büyüyor: Mediterra Capital Ortaklığı
Sistem Global, 165 Milyon Euro'luk Yatırımla Büyüyor: Mediterra Capital Ortaklığı
service

KOBİ’ler başta olmak üzere, katma değerli üretim hedefleyen şirketlere büyüme odaklı iş servisleri ve danışmanlık hizmetleri sunan Sistem Global’e, yüksek büyüme potansiyeline sahip Türk şirketlerine yatırım yapan bağımsız bir özel sermaye şirketi Mediterra Capital ortak oluyor.

Mediterra Capital’in Yatırımıyla Sistem Global’in Büyüme Hedefi

Sistem Global’in bu yatırım ve ortaklık sonrasında, önümüzdeki üç sene boyunca Türkiye’de ve yurtdışında regülasyon teknolojileri (regtech), İK teknolojileri gibi servis entegre teknolojilerine ve ilgili altyapılara yatırımlar ve satın almalar yapması hedefleniyor.

Sistem Global, 165 Milyon Euro'luk Yatırımla Büyüyor: Mediterra Capital Ortaklığı

Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri

Sistem Global Kurucu Ortağı Hüseyin Karslıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam ederken; global girişim sermayesi, strateji ve küresel yönetim uygulamaları konularında önemli deneyimleri olan Mediterra ortaklarından Murat Erkurt ve Ali Nalbantoğlu da Sistem Global Yönetim Kurulu’na katılıyor.

Sistem Global, 165 Milyon Euro'luk Yatırımla Büyüyor: Mediterra Capital Ortaklığı

Rekabet Kurumu Onayı Bekleniyor

Yapılan açıklamada işlemin Rekabet Kurumu onayından sonra tamamlanacağı ifade edildi. Sistem Global 28 yıldır 15 binden fazla şirkete hizmet veriyor.

Sistem Global, 165 Milyon Euro'luk Yatırımla Büyüyor: Mediterra Capital Ortaklığı

Sistem Global’in Büyüme Performansı

2021 yılından bu yana çalışan sayısını 2 kat, cirosunu 8 kat büyüten Sistem Global, 28 yıldır KOBİ’ler başta olmak üzere 15 binden fazla şirketin sürdürülebilir değer üretimine katkıda bulunuyor.

Uluslararası Faaliyetler

Türkiye’de 10 farklı şehirde, 650’den fazla iç uzmanı ile hizmet veren Sistem Global, uluslararası faaliyetlerini Birleşik Krallık, Almanya, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, Suudi Arabistan, Kazakistan, Özbekistan ve İtalya’da sürdürüyor.

Sistem Global’in Hizmet Alanları

Sistem Global, Finansal ve Vergi Danışmanlıkları, Mevzuat & Uyum, Globalleşme, Ar-Ge ve Patent alanlarında hizmetleri ve dijital ürünleri ile Türkiye’deki üretim odaklı KOBİ’lerin yarattığı değerleri globale taşımalarına destek olmaktadır.

Sistem Global Kurucu Ortağı Hüseyin Karslıoğlu’nun Görüşleri

Sistem Global Kurucu Ortağı Hüseyin Karslıoğlu: “Bizler bu yatırımı Sistem Global için teknoloji, insan kaynağı ve uluslararası marka hedeflerine yönelik bir dönemin başlangıcı olarak görüyoruz. Sistem Global’in güçlü teknoloji altyapısı, yenilikçi ve bütünleşik KOBİ odaklı ürünleri ile şirketlerin büyüme ve globalleşmelerine yaptığı katkıyı hızlandıracağız. İş ortaklıkları, kanallar, organik büyüme ve satın alımlarla yaygınlığımızı daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Mediterra Kurucu Ortağı Murat Erkurt’un Görüşleri

500 milyon Euro varlık yöneten Mediterra, Türkiye’nin önde gelen Özel Sermaye fonlarından Mediterra Kurucu Ortağı Murat Erkurt, “Halihazırda 500 milyon Euro varlık yöneten, Türkiye’nin en köklü Özel Sermaye fonlarından Mediterra olarak önemli yatırım temalarımızdan biri KOBİ’lerin e-dönüşümü. Sistem Global’in teknoloji odaklı hizmetleriyle KOBİ’lerin e-dönüşümü alanındaki liderliğini daha da güçlendireceğine inancımız tam” dedi.

Mediterra Ortağı Ali Nalbantoğlu’nun Görüşleri

Mediterra Ortağı Ali Nalbantoğlu ise, “Sistem Global, 165 milyon Euro büyüklüğünü geçmesini beklediğimiz Mediterra Fon 3’ün ilk yatırımı. Yeni fonla birlikte yatırım yapma iştahımız yüksek. Bu işlem Mediterra’nın teknoloji destekli çözümler sunan işletmelere yatırım stratejisinin bir parçası. Şirketin geçmiş yüksek büyüme performansını, satın almalarla destekleyeceğiz” dedi.

Sistem Global, Mediterra Capital’in yatırımıyla büyüme stratejisini hızlandırıyor. Teknolojiye odaklanan KOBİ’lere dijital dönüşüm yolculuğunda destek oluyorlar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir