USD34,27
EURO37,07
JPY0,226300
RUB0,357700
GBP44,37
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
GR. ALTIN3.003,22
BTC67.382,64
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. SK Hynix: Güç Tüketimini %30 Azaltan Yeni 6. Nesil DRAM Çipi

SK Hynix: Güç Tüketimini %30 Azaltan Yeni 6. Nesil DRAM Çipi

SK Hynix: Güç Tüketimini Azaltan Yeni 6. Nesil DRAM Çipi
SK Hynix: Güç Tüketimini %30 Azaltan Yeni 6. Nesil DRAM Çipi
service

Dünyanın en büyük ikinci bellek yongası üreticisi SK Hynix, güç tüketimini %30’a kadar azaltan ve veri merkezleri için yüksek performans sağlayan altıncı nesil DRAM çipini geliştirdiğini duyurdu.

SK Hynix’in 6. Nesil DRAM Çipi: Verimlilik ve Performans Artışı

SK Hynix, 10nm sürecinin altıncı nesli olan 1c düğümünü kullanarak sektörün ilk 16Gb DDR5’ini geliştirdi. Bu başarı, bellek süreci teknolojisinde 10nm’ye yakın seviyeye doğru aşırı ölçeklendirmenin başlangıcına işaret ediyor. Şirket, 1c’nin geliştirilmesi için 1b DRAM platformunu genişletti. 1c DDR5, EUV uygulama sürecini optimize ederken, aşırı ultra viyole veya EUV’nin belirli işlemlerinde yeni bir malzeme benimseyerek önceki nesle kıyasla maliyet rekabetçiliğinde bir iyileşme sağlıyor.

SK Hynix: Güç Tüketimini Azaltan Yeni 6. Nesil DRAM Çipi

1c DDR5’in Yüksek Performans ve Güç Verimliliği

Yeni ürün, tasarımdaki teknolojik yenilikler sayesinde verimliliği %30’dan fazla artırdı. Yüksek performanslı veri merkezleri için benimsenmesi beklenen 1c DDR5’in çalışma hızı, önceki nesle göre %11 artırılarak 8Gbps’ye yükseltildi. Güç verimliliğinin de %9’dan fazla iyileştirilmesiyle SK hynix, 1c DRAM’in benimsenmesinin, yapay zeka çağının ilerlemesinin güç tüketiminde artışa yol açtığı bir dönemde veri merkezlerinin elektrik maliyetini %30’a kadar azaltmasına yardımcı olmasını bekliyor.

SK Hynix: Güç Tüketimini Azaltan Yeni 6. Nesil DRAM Çipi

SK Hynix’in Gelecek Hedefleri

DRAM Geliştirme Başkanı Kim Jonghwan, “HBM1, LPDDR62 ve GDDR73 dahil olmak üzere başlıca yeni nesil ürünlerimize en iyi performans ve maliyet rekabetçiliği ile donatılmış 1c teknolojisini uygulayarak müşterilerimize farklılaştırılmış değerler sunmaya kararlıyız. DRAM alanındaki liderliğimizi ve en çok güvenilen yapay zeka bellek çzümü sağlayıcısı konumumuzu korumak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

SK Hynix’in yeni 6. nesil DRAM çipi, veri merkezlerinin güç tüketimini azaltırken performansı artırarak yapay zeka çağında önemli bir adım atıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir