USD34,30
EURO36,97
JPY0,224800
RUB0,355700
GBP44,35
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
GR. ALTIN2.998,66
BTC65.868,64
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Solana İşlem Ücretleri 3.85 Milyon Doları Aştı: Memecoin Hype’ı Etkisi

Solana İşlem Ücretleri 3.85 Milyon Doları Aştı: Memecoin Hype’ı Etkisi

Solana İşlem Ücretleri 3.85 Milyon Doları Aştı: Memecoin Hype'ı Etkisi
Solana İşlem Ücretleri 3.85 Milyon Doları Aştı: Memecoin Hype'ı Etkisi
service

Solana Blockchain’indeki günlük işlem ücretleri, memecoin hype’ının artmasıyla birlikte Mayıs 2024’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Defillama verilerine göre, son 24 saat içinde Solana üzerindeki toplam işlem ücretleri 3.85 milyon dolara yükseldi. Bu, Blockchain ağının son altı aylık ortalamasının çok üzerinde bir artışa karşılık geliyor.

İşlem Ücretleri 3.85 Milyon Doları Gördü

Son dönemde kripto para piyasasında hızla popülerleşen memecoin’lerin etkisi, Solana kullanıcılarının işlem yapma talebini büyük ölçüde artırdı. Bu da zincir içinde ödenen işlem ücretlerinin ciddi şekilde artmasına neden oldu. Son bir günde 3.85 milyon dolara ulaşan işlem ücretleri, Solana ağının kullanım yoğunluğunu gözler önüne seriyor. Aynı dönemde Solana’nın gelirleri de 1.93 milyon dolara çıktı. Blockchain’ler üzerindeki bu tarz ani işlem artışları genellikle popüler kripto para projelerinin yükselişiyle ilişkilendirilir. Bu noktada memecoin projelerinin piyasadaki etkisi göz ardı edilemez.

Solana İşlem Ücretleri 3.85 Milyon Doları Aştı: Memecoin Hype'ı Etkisi

Solana’nın Durumu Ne Olacak?

Bu tür dalgalanmalar yatırımcıların hızlı ve düşük maliyetli işlem beklentilerini yeniden düşünmelerine neden olabilmektedir. Nitekim Solana’nın yüksek işlem hacmi, ağ üzerindeki işlem ücretlerini doğrudan etkiliyor. Solana’nın toplam işlem ücretleri tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak 437.8 milyon dolara ulaşmıştı. Mevcut seviyeler tüm zamanların en yüksek seviyesinin oldukça altında olsa da bu rakamlar Blockchain ağının ne kadar geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ettiğini gösteriyor.

Solana İşlem Ücretleri 3.85 Milyon Doları Aştı: Memecoin Hype'ı Etkisi

Tüm bunlarla birlikte spekülatif memecoin hype’ının bu ücretler üzerindeki etkisinin geçici olabileceğinin farkında olmak gerekiyor. Solana’nın ağ sağlığı ve işlem ücretlerinin istikrarı önümüzdeki haftalarda piyasadaki hareketlilikle doğru orantılı şekilde değişebilir. Önümüzdeki dönemde Solana üzerindeki ücretlerin ne yönde evrileceği büyük merak konusu. Kripto para dünyasındaki bu tür dalgalanmalar yatırımcıların stratejilerini şekillendirmede önemli bir rol oynamaya devam ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir