USD34,25
EURO37,81
JPY0,234500
RUB0,361200
GBP45,15
EURO/USD1,10
BIST8.909,12
GR. ALTIN2.929,42
BTC61.551,56
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Solana Kurucusu Biden Yönetimini 237 İş İçin Eleştirdi: ABD Kriptoya Neden Engel Oluyor?

Solana Kurucusu Biden Yönetimini 237 İş İçin Eleştirdi: ABD Kriptoya Neden Engel Oluyor?

Solana Kurucusu Biden Yönetimini 237 İş İçin Eleştirdi: ABD Kriptoya Neden Engel Oluyor?
Solana Kurucusu Biden Yönetimini 237 İş İçin Eleştirdi: ABD Kriptoya Neden Engel Oluyor?
service

Solana’nın kurucu ortağı ve CEO’su Anatoly Yakovenko, yakın zamanda Joe Biden yönetimini sert biçimde eleştirdi. Ethereum’un ardından en büyük akıllı sözleşme ağlarından biri olan Solana (SOL), bazı SEC davalarında menkul kıymet olarak etiketlenmişti. Bu eleştirilerin temelinde, ABD’nin kripto para şirketlerine karşı düzenleyici baskısının, Solana ekosisteminde 237 işin ABD dışına taşınmasına yol açması yatıyor.

Solana Kurucusu: Başarısızlar

Yakovenko, ABD hükümetini, yeni iş olanakları oluşturmak ve yerel düzeyde istihdam fırsatlarını teşvik etmedeki yetersizliğinden dolayı eleştirdi. Solana ekosistemindeki işlerin çoğunun ABD içinde, özellikle Kaliforniya’da konumlandırılabileceği halde yurtdışına taşınmasından dolayı Yakovenko mutsuz.

Solana Kurucusu Biden Yönetimini 237 İş İçin Eleştirdi: ABD Kriptoya Neden Engel Oluyor?

Yakovenko’nun ABD’ye Eleştirileri

Düzenleyici baskı nedeniyle ABD içinde kripto para şirketlerinin büyümesi ve hatta yeni şirketlerin kurulmasının önüne geçiliyor. BAE, Katar gibi birçok ülke bunu fırsata çevirerek çok sayıda kripto para şirketini düzenleyici netlikle kendine çekiyor. Ancak ABD’de bir kripto para şirketi müşterilerine ödeme yapmak için rahatlıkla büyük bankalarda hesap açılışı bile yapamıyor. Bunu Fed baskısı nedeniyle yapamıyorlar.

Solana Ekosistemi Büyümeye Devam Ediyor

Yakovenko’nun yorumları, ABD işgücü piyasasının incelendiği ve iş büyümesinin yavaşladığını gösteren yeni raporların ortaya çıktığı bir dönemde geldi. ABD Çalışma Bakanlığı’ndan gelen son JOLTS verilerine göre, iş ilanları tahmin edilen 8.1 milyonun (4.6%) altında 7.7 milyona geriledi ve önceki ayki 8.18 milyondan düştü. Bu işgücü piyasasında bir soğuma sinyali veriyor ve Federal Rezerv’in daha yumuşak bir tutum sergilemesine neden olabilir.

Solana İçin İstihdam Fırsatları

Solana Vakfı Strateji Başkanı Austin Federa, Solana ekosistemindeki artan fırsatlar hakkında konuştu: “Solana’nın topluluk iş ilanlarında 237 iş ilanı var. Solana projesine katılmak için gerçekten hiç bu kadar iyi bir zaman olmamıştı.”

Solana Ekosisteminde İş Fırsatlarının Artması

Federa, Solana ağından yeni projelerin göç ettiği veya alternatif ağlara genişlediği hususundaki tartışmalara dikkat çekti. “Eğer bunlardan birinizseniz benimle iletişime geçin. Altyapı, geliştiriciler, ekosistem bağlantıları, pazarlama, tanıtımlar, genel tavsiye ve Solana konusunda yardımcı olacağım.”

ABD Kripto Endüstrisine Karşı Olumsuz Tutum

Yakovenko, Solana ağı için işçilerin ABD sınırları içinde istihdam edilmesi gerektiğini söyledi. Bu konudaki hayal kırıklığını dile getirdi. Bunu devlet düzeyindeki hükümet yetersizliğine bağlı olarak yapmanın imkansız hale geldiğini belirtti.

Anatoly Yakovenko’nun Biden yönetimini iş fırsatları oluşturmadaki yetersizliğinden dolayı eleştirmesi, ABD iş piyasasındaki mevcut zorlukları ve teknoloji sektöründeki büyüme potansiyelini ön plana çıkardı. Solana ekosistemindeki iş imkanlarının artırılması Biden yönetiminin negatif ayrımcılığı nedeniyle Amerikalılara yarar sağlamıyor. Bu durum, ABD’nin kripto para endüstrisine karşı olumsuz tutumunun iş fırsatlarını sınırladığına dair bir kanıt olabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir