Borsa İstanbul’da BIST100 endeksinin %0,15 yükselerek 10438,33 puandan kapattığı 11 Mart Salı günü, 3 şirket Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuru gerçekleştirdi. Bu başvurular sermaye artırımı, kayıtlı sermaye tavanı değişikliği ve borçlanma aracı ihracı gibi çeşitli işlemleri kapsıyor. İşte SPK’ya başvuran şirketler ve detaylar:
Mia Teknoloji SPK’ya Kayıtlı Sermaye Başvurusu Yaptı
Mia Teknoloji, kayıtlı sermaye tavanını 750 milyon TL’den 5 milyar TL’ye yükseltmek için SPK’ya başvuruda bulundu. Şirket, bu değişikliklerin 2025-2029 yılları arasında geçerli olacağını açıkladı.
Ege Profil Sermaye Tavanını Artırmayı Hedefliyor
Ege Profil, mevcut kayıtlı sermaye tavanını 120 milyon TL’den 2,5 milyar TL’ye çıkarmak için SPK’ya başvuru gerçekleştirdi. Bu değişiklikle şirketin sermaye tavanı 2029 yılı sonuna kadar uzatılacak.
Garanti Bankası’ndan Varant İhracı İçin Başvuru
Garanti Bankası, 150 milyon TL itibari değerli 15 milyar adet yatırım kuruluşu varantı ihracı için SPK ve BDDK’ya başvuru yaptı. Bu işlem, bankanın finansal varlıklarını çeşitlendirme stratejisinin bir parçası olarak öne çıkıyor.
Bugün SPK’ya yapılan başvurular, şirketlerin büyüme hedefleri ve finansal stratejilerindeki kararlılığı ortaya koyuyor. Bu tür gelişmeler, sermaye piyasalarında hareketlilik yaratmaya devam ediyor.