USD34,17
EURO37,74
JPY0,233900
RUB0,359300
GBP44,92
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
GR. ALTIN2.914,19
BTC60.297,38
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TCMB Başkanı: Enflasyon Düşüşünde ‘Hizmet’ Engeli

TCMB Başkanı: Enflasyon Düşüşünde ‘Hizmet’ Engeli

TCMB Başkanı: Enflasyon Düşüşünde 'Hizmet' Engeli
TCMB Başkanı: Enflasyon Düşüşünde 'Hizmet' Engeli
service

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında önemli açıklamalarda bulunarak enflasyon ve para politikasına ilişkin görüşlerini paylaştı. Karahan, makroekonomik göstergelerin dezenflasyon süreciyle uyumlu şekilde ilerlediğini vurguladı.

Hizmet Enflasyonu Odak Noktasında

Karahan’ın sunumunda hizmet enflasyonu üzerinde duruldu. Karahan, hizmet enflasyonunun yavaşlamaya devam ettiğini ancak bu gruptaki fiyat artışlarının diğer temel mal gruplarına göre daha güçlü seyrettiğini ve manşet enflasyonunu yukarıya çektiğini söyledi. Hizmet sektöründe daha yaygın olan zamana bağlı ve geriye dönük fiyatlama davranışları, hizmet enflasyonundaki zayıflamanın gecikmeli ve daha yavaş gerçekleşmesine neden olduğunu belirtti.

TCMB Başkanı: Enflasyon Düşüşünde 'Hizmet' Engeli

Enflasyon Düşüşü ve Beklentiler

Karahan, aylık enflasyon ve beklentilerde alınacak bir miktar mesafe olduğunu ifade etti. Ancak hizmet sektörünün enflasyon üzerindeki baskısının devam ettiği göz önünde bulundurularak, enflasyonun düşüşünün daha uzun sürebileceğini ve bu sürecin dikkatli bir şekilde takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

TCMB Başkanı: Enflasyon Düşüşünde 'Hizmet' Engeli

TCMB Başkanı Fatih Karahan, enflasyonun düşüşünün devam ettiğini, ancak hizmet enflasyonunun önemli bir engel oluşturduğunu belirtti. Karahan, bu durumun enflasyonun düşüşünün süresini uzatabileceğini ve dikkatli bir şekilde takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir