USD34,07
EURO38,04
JPY0,240000
RUB0,369800
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.834,00
BTC62.892,58
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TCMB Faiz Kararı: HSBC ve Barclays Ne Diyor? 50’de Sabit!

TCMB Faiz Kararı: HSBC ve Barclays Ne Diyor? 50’de Sabit!

TCMB Faiz Kararı: HSBC ve Barclays Ne Diyor? 50'de Sabit!
TCMB Faiz Kararı: HSBC ve Barclays Ne Diyor? 50'de Sabit!
service

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasaların beklentilerine uygun şekilde politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. HSBC ve Barclays gibi önemli finans kuruluşları, bu kararın ardından kendi analizlerini paylaştılar.

HSBC: Faiz Sabit Kalsın, İndirim 2025’te!

HSBC Ekonomisti Melis Metiner, TCMB’nin faiz kararını değerlendirerek, bankanın beklentileri doğrultusunda faizi değiştirmeyerek yüzde 50’de tuttuğunu belirtti. Metiner, bu yıl faiz değişikliği beklemediklerini, ancak yılın son çeyreğinde faiz indirimine ilişkin risklerin yukarı yönlü olduğunu ifade etti.

TCMB Faiz Kararı: HSBC ve Barclays Ne Diyor? 50'de Sabit!

TCMB Faiz Kararı: Enflasyon Belirleyici

Enflasyon konusunda politika yapıcıların temkinli söyleminin devam ettiği belirtilen HSBC raporunda, “Hizmet enflasyonunda ve enflasyon beklentilerinde sınırlı iyileşme nedeniyle yıl sonuna kadar politika faizinin bu seviyede kalmasını, gevşeme döngüsünün 2025’te başlamasını bekliyoruz.” ifadeleri kullanıldı. Rapor, hizmet enflasyonunun son çeyrek verilerinin yakından izleneceğine dikkat çekti. Bu cephedeki belirgin bir iyileşme, bankanın indirim döngüsüne beklenenden daha erken başlamasına neden olabilir.

TCMB Faiz Kararı: HSBC ve Barclays Ne Diyor? 50'de Sabit!

Barclays: Beklentiler Doğrultusunda

Barclays da TCMB’nin faiz kararını değerlendirdi. Barclays analistleri, bankanın beklentilerine uygun şekilde faizi yüzde 50’de sabit tuttuğunu belirterek, politika faizi indirimi konusunda 2025’i işaret etti. Barclays, enflasyonun düşüş trendine girmesi ve hizmet enflasyonunun da kademeli olarak azalmasının, gelecek dönemde faiz indirimlerine olanak sağlayacağını belirtti.

TCMB Faiz Kararı: HSBC ve Barclays Ne Diyor? 50'de Sabit!

HSBC ve Barclays, TCMB’nin faiz kararını değerlendirirken, enflasyonun seyrini ve hizmet enflasyonunun düşüş trendine girmesini faiz indirimi için belirleyici faktör olarak görüyor. İki kuruluş da 2025’te faiz indirimlerinin başlayabileceğini öngörüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir