USD34,09
EURO38,14
JPY0,241000
RUB0,367800
GBP45,46
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.848,76
BTC63.775,42
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Teknopark İstanbul: 100 km’ye Ulaşan Uzay Projesi Yerli Teknolojilerle Hayata Geçirildi

Teknopark İstanbul: 100 km’ye Ulaşan Uzay Projesi Yerli Teknolojilerle Hayata Geçirildi

Teknopark İstanbul: 100 km'ye Ulaşan Uzay Projesi Yerli Teknolojilerle Hayata Geçirildi
Teknopark İstanbul: 100 km'ye Ulaşan Uzay Projesi Yerli Teknolojilerle Hayata Geçirildi
service

Teknopark İstanbul, firmaların özellikle savunma sanayii alanında iş birliği yaparak tecrübelerini artırdığı ve ürünlerinin uzay gibi farklı alanlarda test edilmesi süreçlerini geliştirdiği bir platform olarak öne çıkıyor. Bu platformda yer alan DeltaV Uzay Teknolojileri A.Ş., Milli Uzay Programı içerisinde yer alan ‘Ay Araştırma Programı (AYAP)’ projesinde hibrit itki teknolojisine sahip roket sistemleri üreterek atmosfer içi ve atmosfer dışı uçuş sistemleri üzerine çalışıyor.

Teknopark İstanbul Ekosisteminden Destek

DeltaV, Teknopark İstanbul ekosisteminden faydalanarak özgün teknolojisi ile maliyet etkin ve dünyanın en yüksek itki yoğunluklu hibrit roket motoru geliştirme çalışmalarını yürütüyor. Teknopark İstanbul çatısı altında çalışmalar yapan teknoloji firmaları, ülkemiz için stratejik projelerde iş birliği yaparak projelerini daha güvenli ve hızlı biçimde hayata geçiriyor. DeltaV, AYAP projesinde farklı firmalardan ürünün geliştirilmesine katkı sağlayacak hammadde tedariği sağlayarak, projenin Ar-Ge çalışmalarını hızlandırdı ve yerlilik oranını artırdı.

Teknopark İstanbul: 100 km'ye Ulaşan Uzay Projesi Yerli Teknolojilerle Hayata Geçirildi

100 km’ye Ulaşan Uzay Projesi

Türkiye Uzay Ajansı ile yürütülen AYAP projesinde, milli imkanlarla üretilen sonda roket sistemiyle 100 km irtifayı geçen DeltaV, uzaya giriş yapmıştır. Dünya pazarında direkt muadili bulunmayan bu sistemin alt komponentlerinden olan kompozit ve metalik yapısal parçaların geliştirilmesinde; CET Kompozit ve Epoksi Teknolojileri A.Ş., Sabancı Üniversitesi Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ve Alloy Additive gibi firmalarla iş birliği yapılmıştır.

Teknopark İstanbul: 100 km'ye Ulaşan Uzay Projesi Yerli Teknolojilerle Hayata Geçirildi

Teknopark İstanbul: Firmalar Güvenilir Ortamda İşlerini Hızlandırıyor

Teknopark İstanbul Genel Müdürü M. Fatih Özsoy, platformun sağladığı güçlü ekosistem ile benzer iş birliklerinin gerçekleştiğini ve bu sayede alt teknoloji alanlarında büyük oranda yerlileşme, zaman kazancı ve maliyet etkinliğin sağlandığını vurguladı. Özsoy, ‘En iyiyi’ geliştirmek için çaba sarf eden firmaların aynı çatı altında bulundukları diğer firmalarla daha güvenilir ortamda iş yapma olanağıyla tanıştığını, böylece ithal ürünler yerine yerlilik oranı yüksek çözümlere güvenli, kolay ve hızlı ulaşma konforunu elde ettiklerini belirtti. Ayrıca, birbirlerinin tecrübelerini geliştirdiklerini ve bu ortak projelerin başta savunma sanayii olmak üzere geleceğin stratejik alanlarında yaygınlaşmasını istediklerini ifade etti.

Teknopark İstanbul, Türkiye’nin en ileri teknolojiye sahip Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi olarak ileri teknoloji işletmelerin büyümesini teşvik ederken ülkemizin rekabet gücüne katkıda bulunmayı hedefliyor. Derin teknoloji alanında yerli çözümlerin geliştirilmesini destekleyerek ülkemizin dışarıya bağımlılığını azaltmaya çabalıyor. Teknopark İstanbul ekosistemi, ihtiyaç duyulan mühendislik hizmetini yüksek kalite ve düşük maliyetle sağlayabilecek firmalara sahip. Fiziki yakınlıkla birlikte düzenlediği etkinlikler ve buluşmalarla daha çok firmanın ortak noktalarını bularak güç birliği oluşturmalarının yollarını açmayı hedefliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir