USD33,99
EURO38,05
JPY0,239800
RUB0,369000
GBP45,25
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.829,78
BTC63.147,01
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Teknopark İstanbul’da 7 Firma Bir Araya Geldi: Uzayda Yerli Teknoloji!

Teknopark İstanbul’da 7 Firma Bir Araya Geldi: Uzayda Yerli Teknoloji!

Teknopark İstanbul'da 7 Firma Bir Araya Geldi: Uzayda Yerli Teknoloji!
Teknopark İstanbul'da 7 Firma Bir Araya Geldi: Uzayda Yerli Teknoloji!
service

Teknopark İstanbul’da bulunan firmalar, yerli ve milli teknolojilerle savunma sanayiinde güç birliği yaparak önemli adımlar atıyor. Özellikle DeltaV’nin geliştirdiği özgün uzay teknolojisi, hibrit roket motoru ile farklı alanlardaki firmaların da katkılarıyla dikkat çekiyor.

Uzayda Yerli Teknolojilerle Güç Birliği

Türkiye’nin teknoloji geliştirme kapasitesine destek olmak amacıyla kurulan Teknopark İstanbul, firmaları ileri teknolojilerde güç birliği yaparak yerlilik oranını artırıyor. Teknopark çatısı altında çalışan firmalar, ülkemiz için stratejik projelerde iş birliği yapıyor. DeltaV Uzay Teknolojileri A.Ş.’nin Milli Uzay Programı içerisinde yer alan ‘Ay Araştırma Programı (AYAP)’ projesi bu iş birliğinin başarılı bir örneği. Hibrit itki teknolojisine sahip roket sistemleri üreten DeltaV, Teknopark’taki diğer firmalardan ürünün geliştirilmesine katkı sağlayacak hammadde tedariği alarak Ar-Ge çalışmalarını hızlandırdı ve yerlilik oranını artırdı.

Teknopark İstanbul'da 7 Firma Bir Araya Geldi: Uzayda Yerli Teknoloji!

Dünya Pazarında Eşi Benzeri Yok

DeltaV, Ay Araştırma Programı (AYAP) kapsamında Türkiye Uzay Ajansı ile yürüttüğü projede, milli imkanlarla ürettiği sonda roket sistemiyle 100 km irtifayı geçmiş ve uzaya giriş yapmıştır. Teknopark’taki Ar-Ge çalışmaları, diğer firmalarla iş birliğini kolaylaştırdı. Dünya pazarında direkt muadili bulunmayan, ülkemizin uzaya erişim yeteneğine stratejik katkı sağlayacak sistemin alt komponentleri, farklı firmaların katkılarıyla geliştirildi. Epoksi bazlı ürünler için ‘CET Kompozit ve Epoksi Teknolojileri A.Ş.’, karbon fiber kompozit parçalar için ‘Sabancı Üniversitesi Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’ ve metal parçaların 3D yazıcı ile üretimi için ‘Alloy Additive’ ile iş birliği yapıldı.

Teknopark İstanbul'da 7 Firma Bir Araya Geldi: Uzayda Yerli Teknoloji!

Firmalar Güvenilir Ortamda İşlerini Hızlandırıyor

Bu iş birliği olmasaydı alt komponentlerin büyük oranda ithal edilmesi gerekecekti. Bu da zaman kaybı ve yüksek maliyetler anlamına gelecekti. Teknopark İstanbul Genel Müdürü M. Fatih Özsoy, firmaların aynı çatı altında bulunmalarının güvenilir iş birliği ortamı yarattığını ve ithal ürünler yerine yerlilik oranı yüksek çözümlere güvenli, kolay ve hızlı ulaşmayı sağladığını vurguladı. Özsoy, ayrıca firmaların birbirlerinin tecrübelerini geliştirdiğini ve bu ortak projelerin savunma sanayiini de içeren geleceğin stratejik alanlarında yaygınlaşmasını istediklerini belirtti.

Teknopark İstanbul'da 7 Firma Bir Araya Geldi: Uzayda Yerli Teknoloji!

Yerli Çözümlerle Dışa Bağımlılık Azaltılıyor

Özsoy, derin teknoloji alanında yerli çözümlerin geliştirilmesini destekleyerek ülkemizin dışa bağımlılığını azaltmak için çalıştıklarını ifade etti. Uluslararası arenada rekabetçi olabilmenin koşullarından biri de yüksek performanslı ürünü rekabetçi fiyatla sunabilmektir. Teknopark İstanbul ekosistemi, ihtiyaç duyulan mühendislik hizmetini yüksek kalite ve düşük maliyetle sağlayabilecek firmalara sahip. Fiziki yakınlıkla birlikte düzenlenen etkinlikler ve buluşmalarla daha çok firmanın ortak noktalarını bularak güç birliği oluşturmalarının yollarını açmak hedefleniyor.

Teknopark İstanbul'da 7 Firma Bir Araya Geldi: Uzayda Yerli Teknoloji!

Teknopark İstanbul’da firmaların yerli ve milli teknolojilerle güç birliği yaparak savunma sanayiinde önemli adımlar atması, Türkiye’nin uzay teknolojilerindeki gelişimine büyük katkı sağlayacak. DeltaV’nin geliştirdiği özgün uzay teknolojisi, hibrit roket motoru ile farklı alanlardaki firmaların da katkılarıyla dikkat çekiyor. Bu iş birliği, ülkemizin teknoloji geliştirme kapasitesini artırarak dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir