USD34,27
EURO37,07
JPY0,226300
RUB0,357700
GBP44,37
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
GR. ALTIN3.003,22
BTC67.382,64
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Teknosa, İlk Entegre Raporuyla Sürdürülebilirlik Hedeflerini Ortaya Koydu: 2050 Net Sıfır Emisyon Hedefi

Teknosa, İlk Entegre Raporuyla Sürdürülebilirlik Hedeflerini Ortaya Koydu: 2050 Net Sıfır Emisyon Hedefi

Teknosa, İlk Entegre Raporuyla Sürdürülebilirlik Hedeflerini Ortaya Koydu: 2050 Net Sıfır Emisyon Hedefi
Teknosa, İlk Entegre Raporuyla Sürdürülebilirlik Hedeflerini Ortaya Koydu: 2050 Net Sıfır Emisyon Hedefi
service

Türkiye’nin önde gelen teknoloji perakendecilerinden Teknosa, ilk entegre raporunu yayımlayarak sürdürülebilirlik yolculuğunda önemli bir adım attığını duyurdu. “Gelecek Teknosa’da güzel” mottosuyla hazırlanan rapor, şirketin çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında gerçekleştirdiği çalışmaların ve 2050 Net Sıfır Emisyon hedefine ulaşma yolunda attığı adımların ayrıntılarını paylaşıyor.

Sürdürülebilirlik, Teknosa’nın Merkezinde

Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Max Speur, şirketin sürdürülebilirliğe verdiği önemi vurgulayarak, tüm faaliyetlerinin merkezine sürdürülebilirliği koyduklarını ve bu konudaki yatırımlarını, dijital dönüşüm projelerini ve sürdürülebilirlik adımlarını raporla şeffaf bir şekilde paydaşlarıyla paylaşmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Rapor, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri ve BM Küresel İlkeler Sözleşmesi gibi önemli küresel inisiyatiflere olan katkılarını da içeriyor.

Teknosa, İlk Entegre Raporuyla Sürdürülebilirlik Hedeflerini Ortaya Koydu: 2050 Net Sıfır Emisyon Hedefi

Teknosa, 2050 Net Sıfır Emisyon Hedefine Odaklanıyor

Teknosa CEO’su Sitare Sezgin ise raporun sadece bugünün değil yarının ihtiyaçlarına da çözüm üretme yolunda atılan önemli bir adım olduğunu vurguladı. Şirketin 2050 Net Sıfır Emisyon ve Sıfır Atık hedefine ulaşma konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyan rapor, Teknosa’nın yenilenebilir enerji kullanımını artırması, karbon ayak izini azaltması, CDP İklim Değişikliği Programı’nda Liderlik (A-) puanı alması ve WWF-Türkiye ile iş birliği sonucunda Genel Müdürlüğünün Yeşil Ofis Diploması almasını içeriyor.

Teknosa, Sürdürülebilirlik Çalışmalarıyla Topluma Değer Katıyor

Teknosa, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarıyla toplumsal fayda yaratmayı da hedefliyor. ‘Hatay Kuluçka Merkezi’ projesiyle depremden etkilenen bölgelerde gençler ve kadınlara eğitim vererek 1.250 kişiye ulaşan Teknosa, ‘Kadın için Teknoloji’ projesi kapsamında ise 28 binden fazla kadına dijital okuryazarlık eğitimi sağladı. 2024 yılında 1 milyar TL’lik yatırımla dijital dönüşüm ve inovasyon odaklı projelerini büyütmeyi hedefleyen Teknosa, şirketin değer yaratma sürecini tüm paydaşlarına şeffaf ve kapsamlı bir şekilde açıklamaya devam edeceğini belirtti.

Teknosa, ilk entegre raporuyla sürdürülebilirlik yolculuğunda önemli bir adım atarak, çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında yaptığı çalışmaları ve 2050 Net Sıfır Emisyon hedefine ulaşma konusundaki kararlılığını ortaya koydu. Şirket, raporla birlikte gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefiyle sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir