USD34,25
EURO37,09
JPY0,226300
RUB0,353500
GBP44,54
EURO/USD1,08
BIST8.869,43
GR. ALTIN3.015,30
BTC66.974,31
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Teknosa’nın İlk Entegre Raporu: Sürdürülebilirlik Yolunda Yeni Bir Adım

Teknosa’nın İlk Entegre Raporu: Sürdürülebilirlik Yolunda Yeni Bir Adım

Teknosa'nın İlk Entegre Raporu: Sürdürülebilirlik Yolunda Yeni Bir Adım
Teknosa'nın İlk Entegre Raporu: Sürdürülebilirlik Yolunda Yeni Bir Adım
service

Türkiye teknoloji perakendeciliğinin öncüsü Teknosa, ilk entegre raporunu yayımlayarak sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını ve hedeflerini ortaya koydu. ‘Gelecek Teknosa’da güzel’ mottosuyla hazırlanan rapor, şirketin 2050 Net Sıfır Emisyon ve Sıfır Atık hedefini vurgulayarak çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) performansını ayrıntılı olarak ele alıyor.

Teknosa’nın Sürdürülebilirlik Yolculuğu

Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Max Speur, raporun yayımlanmasıyla şirketin sürdürülebilirliği tüm faaliyetlerinin merkezine koyduğunu vurguladı. Rapor, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri ve BM Küresel İlkeler Sözleşmesi gibi küresel inisiyatiflere olan katkıları da içeriyor.

Teknosa'nın İlk Entegre Raporu: Sürdürülebilirlik Yolunda Yeni Bir Adım

2050 Hedefine Odaklanma

Teknosa CEO’su Sitare Sezgin, raporun sadece bugünün değil yarının ihtiyaçlarına da çözüm üretme yolunda atılan önemli bir adım olduğunu belirtti. 2050 Net Sıfır Emisyon ve Sıfır Atık hedefini vurgulayan Sezgin, yenilenebilir enerji kullanımını artırarak karbon ayak izini azaltma konusunda kaydedilen ilerlemeyi dile getirdi.

Sürdürülebilirlik Başarıları

Teknosa, CDP İklim Değişikliği Programı’nda Liderlik (A-) puanı ile takdir edildi. WWF-Türkiye ile iş birliği sonucunda Genel Müdürlüğümüz için Yeşil Ofis Diploması alındı. 2030 yılına kadar kapsam 1 ve 2 emisyonlarını %42 azaltma hedefiyle karbonsuzlaşma yol haritası, döngüsel ekonomi, iklim riskleri ve fırsatları gibi konularda çalışmalar yürütülüyor.

Toplumsal Sorumluluk Projeleri

Teknosa, ‘Hatay Kuluçka Merkezi’ projesiyle depremden etkilenen bölgelerde 1.250 kişiye ulaşarak gençler ve kadınlara eğitim verdi. ‘Kadın için Teknoloji’ projesi kapsamında ise 28 binden fazla kadına dijital okuryazarlık eğitimi sağlandı.

Teknosa, sürdürülebilirlik yolculuğunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Şirket, 2024 yılında 1 milyar TL’lik yatırımla dijital dönüşüm ve inovasyon odaklı projelerini büyütüyor ve sürdürülebilirlik çalışmalarını şeffaf bir şekilde paylaşmaya devam edeceğini vurguluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir