USD34,24
EURO37,63
JPY0,231300
RUB0,360300
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
GR. ALTIN2.922,34
BTC62.270,37
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TESK’ten Alarm Zilleri: Yabancı Tabela Kullanımı %50 Arttı, Milli Kimliğimize Zarar Veriyor

TESK’ten Alarm Zilleri: Yabancı Tabela Kullanımı %50 Arttı, Milli Kimliğimize Zarar Veriyor

TESK'ten Alarm Zilleri: Yabancı Tabela Kullanımı Arttı, Milli Kimliğimize Zarar Veriyor
TESK'ten Alarm Zilleri: Yabancı Tabela Kullanımı %50 Arttı, Milli Kimliğimize Zarar Veriyor
service

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), ülke genelinde artan yabancı tabela kullanımına dikkat çekerek, bu durumun milli kimliğe zarar verdiğini vurguladı. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, tabelalarda yaşanan karmaşanın Türk dilinin kullanımını azalttığını ve şehirlerin kültürel kimliğine zarar verdiğini belirtti.

Yabancı Tabela Kullanımı Neden Endişe Verici?

TESK Genel Başkanı Palandöken, yabancı tabela kullanımının artmasının Türk dilinin kullanımını azalttığına ve şehirlerin kültürel kimliğine zarar verdiğine dikkat çekti. Palandöken, özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde artan göçlerle birlikte yabancı tabela kullanımının haddinden fazla arttığını ve bu durumun milli kimliğe doğrudan zarar verdiğini vurguladı.

TESK'ten Alarm Zilleri: Yabancı Tabela Kullanımı Arttı, Milli Kimliğimize Zarar Veriyor

Görüntü Kirliliği ve Kültürel Kimlik Kaybı

Palandöken, çok renkli, boyutları birbirinden farklı ve yabancı kelimelerin sıklıkla yer aldığı tabelaların cadde ve sokaklarda görüntü kirliliğine sebep olduğunu belirtti. Bu durumun şehrin kültürüne zarar verdiğini ve Türk dilinin kullanımını azalttığını da ifade etti.

TESK'ten Alarm Zilleri: Yabancı Tabela Kullanımı Arttı, Milli Kimliğimize Zarar Veriyor

TESK Genel Başkanı Palandöken, yabancı tabela kullanımının artmasının milli kimliğe zarar verdiğini vurgulayarak, bu kirliliğin bir an evvel önlenmesi gerektiğini belirtti. Palandöken, Türk dilinin kullanıldığı tabelaların korunması ve yabancı dillerin aşırı kullanımının engellenmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir