USD34,23
EURO37,59
JPY0,230900
RUB0,353300
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST8.939,25
GR. ALTIN2.881,15
BTC62.093,96
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tesla’da 8 Üst Düzey Yönetici Ayrıldı: Robotaxi Etkinliği Öncesi Şok!

Tesla’da 8 Üst Düzey Yönetici Ayrıldı: Robotaxi Etkinliği Öncesi Şok!

Tesla'da 8 Üst Düzey Yönetici Ayrıldı: Robotaxi Etkinliği Öncesi Şok!
Tesla'da 8 Üst Düzey Yönetici Ayrıldı: Robotaxi Etkinliği Öncesi Şok!
service

Tesla, Perşembe günü düzenlenecek Robotaxi Günü’nde otonom sürüş teknolojisinin ilk demosunu sunmaya hazırlanıyor. Ancak bu etkinlik öncesinde şirket, dört üst düzey yöneticisini kaybetti. Son bir hafta içinde Elon Musk’a doğrudan rapor veren dört yönetici şirketten ayrıldığını açıkladı.

Tesla’da Yüksek Seviye Ayrılıklar

Tesla’nın Bilgi Teknolojileri Müdürü Nagesh Saldi, Kamu Politikası ve İş Geliştirme Direktörü Jos Dings, küresel araç otomasyonu ve güvenlik politikaları lideri Marc Van Impe ve eski Model S ve Model X program yöneticisi David Zhang, son haftalarda şirketten ayrıldığını açıkladı. Bu ayrılıklar, Tesla’nın Robotaxi etkinliği için geri sayımın başladığını bir zamanda geldi.

Tesla'da 8 Üst Düzey Yönetici Ayrıldı: Robotaxi Etkinliği Öncesi Şok!

Elon Musk’ın Yönetim Tarzı ve Twitter Satın Alımı

Bazı eski çalışanlar, genel olarak Tesla’daki bu değişimin, Elon Musk’ın liderlik tarzına bağlı olabileceğini ifade ediyor. Eski bir yönetici, ‘Her birkaç yılda bir Elon gelir ve personel sayısını azaltır veya yeniden yapılanma olur; bu, her şeyi baştan inşa etmeniz gerektiği anlamına gelir,’ dedi ve ekledi: ‘İnsanlar bu tempoya ayak uydurmaktan tükeniyor.’ Bir başka eski üst düzey çalışan, şirket içindeki artan sayıda çalışanın Musk’ın vizyonuna artık inanmadığını belirtti. Özellikle Musk’ın 2022’de Twitter satın alımına odaklanmasının ardından, Tesla’da birçok kişinin tüm bu gürültüden yorulduğu söyleniyor.

Tesla'da 8 Üst Düzey Yönetici Ayrıldı: Robotaxi Etkinliği Öncesi Şok!

Tesla’nın Geleceği İçin Endişeler

Son bir yıl içinde Tesla’da sekiz doğrudan rapor veren yöneticisini kaybetti. Tesla CEO’su, 30’dan fazla doğrudan raporu denetliyor. Şirketin eski Araç Programları Başkanı Daniel Ho, 29 Eylül’de LinkedIn üzerinden Tesla’dan ayrıldığını ve Waymo’nun yeni Programlar Direktörü olarak katıldığını duyurdu. Ho, Musk’ın Tesla’nın çalışan sayısını yüzde 10’dan fazla azaltma planını duyurmasının ardından şirketten ayrılan birkaç yöneticiden biriydi.

Tesla'da 8 Üst Düzey Yönetici Ayrıldı: Robotaxi Etkinliği Öncesi Şok!

Tesla, Perşembe günü düzenlenecek Robotaxi Günü’nde otonom sürüş teknolojisinin ilk demosunu sunmaya hazırlanıyor. Ancak şirketin dört üst düzey yöneticisinin ayrılması, şirketin geleceği için endişeler yaratıyor. Bu ayrılıklar, Elon Musk’ın yönetim tarzı ve Twitter satın alımına yönelik eleştirilerin bir göstergesi olabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir