USD34,27
EURO37,07
JPY0,226300
RUB0,357700
GBP44,37
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
GR. ALTIN3.003,22
BTC67.382,64
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. TIBA, 1500 Çalışanı ile Türkiye Pazarına Giriyor: Latin Amerika’ya Açılan Kapı

TIBA, 1500 Çalışanı ile Türkiye Pazarına Giriyor: Latin Amerika’ya Açılan Kapı

TIBA, 1500 Çalışanı ile Türkiye Pazarına Giriyor: Latin Amerika'ya Açılan Kapı
TIBA, 1500 Çalışanı ile Türkiye Pazarına Giriyor: Latin Amerika'ya Açılan Kapı
service

TIBA, 1500’den fazla çalışanı ile Türkiye pazarına girişini duyurdu. 160 yılı aşkın bir geçmişe sahip İspanyol Romeu Grubu’na ait olan TIBA, 4 kıtada 25 ülkede faaliyet gösteriyor. Şirketin CEO’su Kadir Kaya, Türkiye’de büyüme hedeflerini ve Türk firmalarına Latin Amerika pazarında destek verme planlarını açıkladı.

TIBA’nın Türkiye Hedefleri

TIBA CEO’su Kadir Kaya, Türkiye’ye yatırım yapma fikrinin kendilerinden çıktığını ve TIBA’nın uzun yıllardır iş yaptığı bir firma olduğunu söyledi. Kaya, Türkiye’nin İspanyolca konuşulan ülkeleri kapsayan TIBA yapılanmasının kapsama alanını büyüttüğünü ve Akdeniz’den Latin Amerika’ya kadar liderlik hedeflediklerini belirtti. TIBA, Türkiye’deki operasyonlarına 1 Mart’ta başladı ve kısa sürede İstanbul ve İzmir’de 40 kişilik bir ekibe ulaştı. Şirket, diğer illerde de operasyon başlatmayı hedefliyor.

TIBA, 1500 Çalışanı ile Türkiye Pazarına Giriyor: Latin Amerika'ya Açılan Kapı

Latin Amerika’ya İhracatı Artırmak

Kaya, Türkiye ile Latin Amerika arasındaki ticaret hacminin son yıllarda arttığını ve TIBA’nın bu alanda önemli bir rol oynamayı hedeflediğini belirtti. Şirketin Latin Amerika’nın en büyük ekonomilerinden 12’sinde ofisi bulunuyor ve bu bölgede geniş bir tecrübeye sahip. TIBA, Türk firmalarının Latin Amerika pazarında iş yapmalarına yardımcı olmak için bilgi, yönlendirme ve işbirliği sağlayacak. Aynı zamanda, Türk firmalarının rekabet koşulları hakkında bilgi verecek ve pazar araştırmalarında destek olacak.

TIBA, 1500 Çalışanı ile Türkiye Pazarına Giriyor: Latin Amerika'ya Açılan Kapı

Meksika’da Türkiye’yi Tanıtma

Kadir Kaya, Meksika’nın Amerika, Orta Amerika ve Güney Amerika pazarları için bir geçiş noktası olduğunu ve TIBA’nın bu ülkedeki 4 ofisinde Türkiye ile ilgili bilgiler vereceğini söyledi. Ayrıca, Latin Amerika’daki ihracatçılar ve TIBA ofisleri arasında bilgi paylaşımını sağlamak amacıyla bir sempozyum veya konferans düzenlemeyi planlıyorlar.

TIBA, Türkiye’deki operasyonları ile Türk firmalarına Latin Amerika pazarına açılma fırsatı sunmayı hedefliyor. Şirket, Latin Amerika’da edindiği tecrübe ve bilgi birikimini Türk firmalarının hizmetine sunacak ve bu pazarın büyümesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir