USD34,28
EURO37,18
JPY0,226100
RUB0,354000
GBP44,59
EURO/USD1,08
BIST8.851,58
GR. ALTIN2.998,52
BTC67.607,69
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Tofaş’ın 4 Marka Devri Rekabet Kurulu’nda

Tofaş’ın 4 Marka Devri Rekabet Kurulu’nda

Tofaş'ın 4 Marka Devri Rekabet Kurulu'nda
Tofaş'ın 4 Marka Devri Rekabet Kurulu'nda
service

Tofaş’ın Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.’nin paylarının devralınması ve dört önemli otomobil markasının distribütörlüğünü üstlenmesiyle ilgili Rekabet Kurulu kararı açıklandı.

Rekabet Kurulu’ndan Tofaş’a Devralma Engeli

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş., 24 Ekim 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.’nin paylarının devralınmasına ilişkin Rekabet Kurulu kararını duyurdu. 29 Temmuz 2023 tarihinde yapılan özel durum açıklaması ile Stellantis Otomotiv’in paylarının tamamının ve Peugeot, Citroën, Opel ve DS Automobiles markalarının distribütörlüğünün devralınması için Pay Devir Sözleşmesi imzalandığı belirtilmişti. Ancak Rekabet Kurulu, yapılan incelemeler sonucunda Tofaş tarafından verilen taahhütlerin devralma işlemine izin verebilmek için yeterli olmadığına karar verdi.

Tofaş'ın 4 Marka Devri Rekabet Kurulu'nda

Tofaş Sürecin Devam Ettiğini Açıkladı

Rekabet Kurulu’nun internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Tofaş’ın verdiği taahhütlerin yetersiz bulunması nedeniyle devralma işlemine izin verilmediği belirtildi. Tofaş tarafından yapılan açıklamada ise, Rekabet hukuku kapsamında bu kararın bir ara karar niteliğinde olduğu ve şirket tarafından detaylı değerlendirmeler yapılacağı ifade edildi. İlave açıklamaların yasal süresi içerisinde Rekabet Kurulu’na sunulacağı ve sürecin devam ettiği belirtildi. Konuyla ilgili önemli gelişmeler yatırımcılarla paylaşılacak.

Tofaş'ın 4 Marka Devri Rekabet Kurulu'nda

Tofaş’ın Stellantis’in Türkiye faaliyetlerini devralma girişimi, Rekabet Kurulu tarafından verilen taahhütlerin yetersiz bulunması nedeniyle şimdilik engellendi. Sürecin nasıl sonuçlanacağı ve Tofaş’ın kararını nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir