USD34,25
EURO37,53
JPY0,229900
RUB0,352900
GBP45,06
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
GR. ALTIN2.872,09
BTC60.785,68
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Tom Lee: Hisse Senetleri Yeni Rekorlara Ulaşabilir – 3 Ana Faktör

Tom Lee: Hisse Senetleri Yeni Rekorlara Ulaşabilir – 3 Ana Faktör

Tom Lee: Hisse Senetleri Yeni Rekorlara Ulaşabilir - 3 Ana Faktör
Tom Lee: Hisse Senetleri Yeni Rekorlara Ulaşabilir - 3 Ana Faktör
service

Fundstrat’ın kurucusu ve baş stratejisti Tom Lee, hisse senetlerinin önümüzdeki aylarda yeni rekor zirvelere ulaşabileceğini öngörüyor. CNBC ile yaptığı bir röportajda, Lee, S&P 500 endeksinin boğa piyasasının gelecek yıla kadar sürdürülebilirliğini destekleyen üç ana faktör olduğunu belirtti.

Boğa Piyasasının Destekleyicileri

Lee, boğa piyasalarının güçlü temellere dayandığını ve ekonominin yüksek faiz oranlarına rağmen ayakta kaldığını vurguladı. Fed’in faiz indirmeye başlaması ve Çin’deki ekonomik teşvik politikalarının bölgeyi desteklediği görüşünde. “Buna ek olarak kenarda bekleyen çok miktarda nakit bulunuyor. Önümüzdeki üç ila on iki ay içinde hisse senetlerinin iyi performans göstermesi için bir formül.” -Tom Lee

Tom Lee: Hisse Senetleri Yeni Rekorlara Ulaşabilir - 3 Ana Faktör

Küçük Ölçekli Hisselerin Potansiyeli

S&P 500, yazının yazıldığı sırada 5.751’in üzerinde işlem görüyor. Lee, aynı zamanda küçük ölçekli hisselerin de kırılma noktasında olabileceğini belirtti. Küçük ölçekli hisseler, yaklaşık 250 milyon ila 2 milyar dolar piyasa değerine sahip şirketleri ifade ediyor. “Küçük ölçekli hisseler, tüm zamanların en yüksek seviyelerine sadece birkaç puan uzaklıkta. Teknik strateji başkanımız Mark Newton, küçük ölçekli hisselerdeki yükselişin henüz yeni başladığını düşünüyor.”

Tom Lee: Hisse Senetleri Yeni Rekorlara Ulaşabilir - 3 Ana Faktör

Ekonomik Göstergeler ve Yatırımcı Eğilimleri

Lee, Çin ve küçük ölçekli hisselerin tarihsel olarak yüksek oranda korelasyon paylaştığını ve bu nedenle risk iştahının bazı bölgelerde arttığını da belirtti. Seçim günü öncesi dönemde yatırımcıların petrol fiyatları ve volatilite endeksi gibi birçok faktörü değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Tom Lee: Hisse Senetleri Yeni Rekorlara Ulaşabilir - 3 Ana Faktör

Küçük Ölçekli Hisselerin Güçlü Temelleri

Lee, “Küçük ölçekli hisselerin temelleri hala iyi. Kazanç büyümesi hızlanıyor ve medyan F/K oranı 11, bu da S&P’den neredeyse yedi kat daha düşük.” dedi. Lee, küçük ölçekli hisselerin birkaç yıl sürecek bir yükselişin başlangıcı olduğunu ve dalgalı bir seyir izlediğini ifade etti.

Sonuç olarak, Tom Lee’nin öngörüleri, güçlü temel göstergelere dayalı olarak hisse senetlerine yatırım yapmanın avantajlı olabileceğini düşündürüyor. Küçük ölçekli hisseler ve S&P 500’ün gelecekteki performansı, ekonomik politikalar ve küresel gelişmeler gibi faktörlerle şekillenmeye devam edecektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir