USD34,27
EURO37,65
JPY0,231800
RUB0,356300
GBP44,86
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
GR. ALTIN2.918,00
BTC63.627,77
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. TON Ağında Dolandırıcılık Alarmı: Hacker’lar ‘Balina’ Yokluğundan Şikayetçi!

TON Ağında Dolandırıcılık Alarmı: Hacker’lar ‘Balina’ Yokluğundan Şikayetçi!

TON Ağında Dolandırıcılık Alarmı: Hacker'lar 'Balina' Yokluğundan Şikayetçi!
TON Ağında Dolandırıcılık Alarmı: Hacker'lar 'Balina' Yokluğundan Şikayetçi!
service

TON ağı, son dönemde dolandırıcılık faaliyetlerinin hedefi haline geldi. Ancak bir süredir faaliyet gösteren bir dolandırıcılık aracı, TON topluluğunda ‘balina’ olarak adlandırılan büyük yatırımcıların bulunmaması nedeniyle işlerini durdurduğunu açıkladı. Hacker’lar, TON ağında daha fazla kazanç elde edilemeyeceğini belirterek, kullanıcıları Bitcoin ağına yönlendirdi.

Dolandırıcılık Aracından Skandal Açıklama

Web3 güvenlik şirketi Scam Sniffer’ın paylaştığı ekran görüntülerine göre, TON ağına yönelik dolandırıcılık aracı hizmetlerini sonlandırdığını duyurdu. Açıklamada, TON topluluğunda ‘balina’ olarak adlandırılan büyük yatırımcıların eksikliğinin dolandırıcılık faaliyetlerini zorlaştırdığı belirtildi.

TON Ağında Dolandırıcılık Alarmı: Hacker'lar 'Balina' Yokluğundan Şikayetçi!

Kullanıcıları Başka Kripto Paralara Yönlendirdiler

Hizmetini sonlandıran dolandırıcılık aracı, kullanıcıları Bitcoin ağında dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunmaları tavsiyesinde bulundu. Hacker’lar, Bitcoin ağında daha fazla kazanç elde edilebileceğini iddia ederek, ‘TON’da dolandırıcılık yapmayı sevdiyseniz, Bitcoin ağında da aynı şekilde başarılı olacaksınız.’ şeklinde dikkat çekici ifadeler kullandı.

TON Ağı: Dolandırıcılar İçin Yeni Bir Hedef?

Öte yandan Blockaid’in kurucu ortağı Raz Niv, TON ağına ilginin giderek arttığını ve bu ağda gerçekleştirilen varlık transferlerinin çok yüksek değerlerde olduğunu belirtti. Ayrıca bazı dolandırıcılar, TON’un transfer yorum özelliğini kullanarak imzaların gerçek amacını gizleyip kullanıcıları sahte işlemler imzalamaya ikna ettiklerini açıkladı. Şimdiye kadar bu şekilde birçok kullanıcının varlıkları çalındı.

TON ağında yaşanan bu gelişmeler, kullanıcıların son derece dikkatli olması gerektiğini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Dolandırıcılar her geçen gün yeni yöntemlerle saldırılar düzenlemeye devam ediyor ve özellikle son dönemde popülaritesini artıran TON’da daha fazla dikkatli olunması gerekiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir