Trabzonspor, futbolcu Eren Elmalı’nın Galatasaray’a transferiyle ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) detaylı bir açıklama yaptı.
Eren Elmalı ile Sözleşme Karşılıklı Feshedildi
Trabzonspor, Eren Elmalı ile olan 2022-2027 tarihli sözleşmenin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı. Anlaşma kapsamında oyuncu, kulüpten olan 11.453.000 TL alacağından feragat etti.
Galatasaray ile Transfer Anlaşması Sağlandı
Eren Elmalı’nın Galatasaray’a transferi için taraflar 4 milyon Euro + KDV toplam bedelde anlaştı. Bu tutar, 3.5 milyon Euro + KDV garanti bedel ve 500 bin Euro + KDV bonus içeriyor.
Gelecekteki Transferlerden Yüzde 25 Pay Alınacak
Galatasaray, Eren Elmalı’nın başka bir kulübe geçici veya kesin transferi durumunda Trabzonspor’a transfer bedelinin yüzde 25’ini ödeyecek.
Trabzonspor, Eren Elmalı’nın transferiyle önemli bir gelir elde ederken, gelecekteki olası transferlerden de pay almayı garantiledi.