USD34,27
EURO37,50
JPY0,231300
RUB0,357500
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
GR. ALTIN2.926,15
BTC62.759,07
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Tron Kurucusu Justin Sun, ‘Bitcoin Ülkesi’ Liberland’ın Başbakanı Oldu!

Tron Kurucusu Justin Sun, ‘Bitcoin Ülkesi’ Liberland’ın Başbakanı Oldu!

Tron Kurucusu Justin Sun, 'Bitcoin Ülkesi' Liberland'ın Başbakanı Oldu!
Tron Kurucusu Justin Sun, 'Bitcoin Ülkesi' Liberland'ın Başbakanı Oldu!
service

Tron kurucusu Justin Sun, Hırvatistan ve Sırbistan sınırında bulunan ve ‘Bitcoin’i resmi para birimi olarak benimseyen ilk ülke olarak bilinen bağımsız mikro devlet Liberland’ın başbakanı olarak yeni bir göreve başladı.

Liberland’ın Yeni Lideri: Justin Sun

Liberland halkı, Justin Sun’ı yeni başbakan olarak seçti. Sun, girişimci Evan Luthra ve gazeteci Jillian Godsil ile birlikte Liberland Kongre üyesi olarak görev yapacak. Liberland yetkilileri, Sun ve Luthra’nın kripto alanında başarılı girişimciler olarak kendilerini kanıtladıklarını belirterek, Blockchain projelerinin ilerletilmesinde etkili olacağına inandıklarını ifade etti.

Tron Kurucusu Justin Sun, 'Bitcoin Ülkesi' Liberland'ın Başbakanı Oldu!

Liberland: ‘Bitcoin Ülkesi’

Liberland, 2015 yılında kuruldu ve ‘Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke olarak tanımlanıyor. Ülkenin yönetimi, sakinlerinin katılımına açık merkezi olmayan bir online platform üzerinden yürütülüyor. Son seçimlerde, Liberland Blockchain tabanlı bir seçim sistemi kullandı. Bu sistem, şeffaf ve algoritmik yapısıyla seçim sonuçlarına ilişkin şüpheleri ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Tron Kurucusu Justin Sun’ın Başbakanlığı

Justin Sun, Liberland’a liderlik etmeden önce farklı görevler üstlendi. 2021-2023 yılları arasında Grenada’nın Dünya Ticaret Örgütü (WTO) Daimi Temsilcisi olarak görev yaptı. Sun, kripto dünyasında da önemli bir isim olarak biliniyor.

Tron kurucusu Justin Sun’ın başbakanlığı, Liberland’ın kripto alanındaki gelişimine yeni bir ivme kazandırması bekleniyor. ‘Bitcoin’i resmi para birimi olarak kullanan Liberland, Blockchain teknolojilerinin uygulanmasıyla öncü bir örnek olmayı hedefliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir